Bahisçiler, sporseverler hatta G.Saraylılar"a göre derbide F.Bahçe "banko favori". Aykut Kocaman ise VATAN"a bu durumun kendileri için "tehlike" olduğunu açıkladı
Son 10 sezonun en zor derbisiVE dünya derbisi geldi, çattı! Evsahibi F.Bahçe"nin, futbolculuk kariyerinde G.Saray"a 13 gol atmış ve bu atmosferi çok iyi tanıyan teknik direktörü Aykut Kocaman, VATAN"a verdiği derbi demecinde kamuoyunun kendilerini “banko favori” göstermesinden rahatsız olduğunu açık bir flekilde dile getirdi..

KOCAMAN, bu değerlendirmesini çarpıcı bir örnekle destekledi: “Bizim lehimize müthiş bir ortam yaratıldı ister istemez.. Gerek G.Saray"ın sıkıntılı bir dönemden geçmesi, gerekse bizim yükselişe geçmemiz bu durumu yarattı.. Ama bu durum bizim lehimize değil, aleyhimize.. Düşünün, Konya"yla oynadığımız maçta galibiyetimize iddaa"da 1"e 1.45 veriliyordu.. G.Saray derbisinde bu sefer bizim galibiyet oranımız 1"e 1.5.. Yani neredeyse Konya"yı yenme ihtimalimiz ile G.Saray"ı yenme ihtimalimiz aynı gösteriliyor.. G.Saraylı taraftarlar bile bizim galibiyetimize oynuyorlarmış.. İşte sözünü ettiğim tehlike de burada!

"FARK BEKLİYORLAR"

TARAFTARLARIMIZA öyle bir rahatlık empoze edildi ki, herkes bu derbi karfl›laflmas›nda bizden 6 veya 7 gol atmamızı bekliyor.. Sanki 1-0 galip gelsek kimse memnun olmayacak.. Bu oluşan hava bizden beklentileri yükseltti ve "Galibiyet zaten garanti, kaç fark olacak, ona bakalım" durumu oluşturdu.. Ben hafta boyunca takımımı bu havadan kurtarmak için çalıştım.. Sonuçta rakibimiz G.Saray, tam bir "yaralı aslan" pozisyonunda.. Bütün F.Bahçeliler"i şimdiden uyarıyorum:

G.SARAY"I küçük görmek büyük hata olur.. Bizim amacımız 3 puanı güzel futbolla alarak şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak.. 10 yıldır Kadıköy"de hiçbir G.Saray derbisini kaybetmedik.. Ancak emin olun, yarınki (bugünkü) maç son 10 yılın en zor derbisi olacak bizim için..”

HAGİ: TABUYU YIKACAĞIZ


G.SARAY"A son 50 yılının en farklı F.Bahçe galibiyetini kazandıran isim olarak tarihe geçen Gheorghe Hagi, bugün Kadıköy"de 10 yıllık tabuyu yıkacaklarını söyledi. Önceki gün sarı-kırmızılılara imza atan Romen teknik adam yaptığı toplantıda oyunculardan F.Bahçe"yi gözlerinde fazla büyütmemelerini isterken şu sözlerle takımını derbiye motive etti:“

“ARKADAŞLAR ben göreve daha yeni geldim. Hepinizin fiziksel durumunu bilme şansım yok. Ancak zaten böyle maçların fiziği taktiği olmaz. Birlik, beraberlik ve takım anlayışıyla sahaya çıkaca€›z. Elimizden gelenin fazlasını sahaya yansıtacağız.

F.BAHÇE"NİN 4 maçını izledim. Hiç de öyle büyütülecek bir durum yok. Siz G.Saray"sınız. G.Saray"ı temsil ettiğinizi hiçbir zaman unutmayın. Mümkün olduğu kadar az hata yapıp onların hatalarından faydalanmaya çalışın. ‹nanıyorum ki birlik ve beraberliği en üst düzeyde sağlayıp rakibin hatalarını avantaja dönüştürürsek 10 yıllık tabuyu yıkarız. Sahaya çıkın elinizden geleni yapın.”

KOL KANAT GERDİ


İMZA atar atmaz çalışmalara başlayan Romen hoca derbide kanatlarda oynatacağı Elano ile Pino"ya da özel ilgi ve alaka gösteriyor. Hagi özellikle bu sezon fazla şans bulamayan ve içine kapanan Elano"yu “Her şeyi unut, milat bugünden itibaren başlıyor. Ben senin yeteneklerine inanıyorum, bu takım için önemli bir parça olduğunu düşünüyorum. Sen de kendine inanırsan eskisinden bile daha iyi olursun” diyerek motive etmeye çalışıyor.

HAGI, Pino"ya “En önemli silahım sen olacaksın. Orta sahadan gelecek toplarla ağır F.Bahçe savunmasının arkasına kaçacaksın. Kendini göstereceğin maç bu olacak” sözleriyle terapi uyguladı.