Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Meltem (25) ve Emrah Ece çifti, bir süre evli kaldıktan sonra 2015 yılında ayrıldı. Boşanma davası açan Meltem Ece, biri 2, diğeri 4 yaşındaki iki çocuğuyla, babasının evine yerleşti. Kocasının sürekli tehdit ettiği Meltem Ece, 3 kez arka arkaya koruma kararı aldırdı.
10 Ağustos 2016’da Emrah Ece, karısının yolunu kesti ve barışmaya ikna etmeye çalıştı. Tartışma üzerine genç kadın, Alaşehir Süleyman Avşar Polis Merkezi’ne başvurdu ve saat 14.56’da alınan ifadesinde şunları söyledi:

“Evimin sokağında motosikletiyle önümü kesti. Kolumdan çekiştirip yanağıma vurup ‘Barışmazsan zorla seni kaçırır, öldürürüm’ dedi. Sığınma evine gitmek istemiyorum. Emrah’dan şikâyetçiyim.”

SİNİRİNE HÂKİM OLAMAMIŞ
Polis ekibi, sağlık raporu için genç kadını Alaşehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Meltem Ece, muayeneden sonra polis aracıyla hastaneden ayrıldı. Atatürk Bulvarı’na gelindiğinde, saat 15.42’de, “Alışveriş yapacağım” diyerek polis aracından inen genç kadın, karşısında kocasını buldu. Bir dükkâna doğru kaçsa da Emrah Ece eşini yakaladı ve defalarca bıçaklayarak öldürdü. Bir hafta sonra yakalanan Emrah Ece, barışma teklifini reddettiği için sinirlerine hâkim olamadığını savundu. Tutuklanan Emrah Ece hakkında, Ağır Ceza mahkemesince dava açıldı.

HER CANİ KOCA GİBİ ÖLDÜRDÜĞÜ KARISINI 'İHANET'LE SUÇLADI
MELTEM Ece’nin öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, 18 Ocak 2017’de görüldü. Emrah Ece, öldürdüğü eşini, servis sürücüsü Coşkun Akçam ile ‘dikiz aynasından bakışmak’la ‘suçladı’, cinayeti bu nedenle işlediğini savundu. Ayrıca, öldürdüğü eşinin de bıçak taşıdığını iddia etti. İkinci duruşma, 15 Şubat’ta görüldü. Burada konuşan servis sürücüsü Coşkun Akçam, o işte sadece bir gün çalıştığını belirterek, “Kendisi ile konuşmadık, aramızda bir şey yoktu” dedi. Akçam, servisi bıraktıktan sonra Emrah Ece’nin kendisine gelerek, “O baktığın eşim” dediğini ve ağız dalaşı yaşadıklarını da anlattı. Duruşma 22 Mart’a bırakıldı. Bu arada, ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun müdahillik başvurusu reddedildi. 

Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, “Meltem’in bir kişiyle bakıştığı ve bu nedenle onu katlettiği yönündeki soyut iddiası, cezada indirim almak ve mahkeme heyetini etkilemek amacıyla uydurulmuş bir senaryo. Bu senaryonun cezanın indirilmesine hizmet etmesi çok mümkündür, buna müsaade etmemek için mücadele edeceğiz” dedi.