Yaklaşık 100 milyon TL’yi bulan borçları nedeniyle kapatılma hesapları yapılan, bu amaçla tüm futbolcuları yine 2. lig takımı olan Körfez F.K.’ya aktarılan Kocaelispor’da eski futbolcular takımın adını yaşatmak için 17-18 yaşındaki amatör gençlerden bir kadro kurarak lige devam etme kararı aldı.
 
Kocaelispor’un geçtiğimiz ay yapılan genel kurulunda herkez külübün anahtarının Valiliğe teslim edilip kayyuma devredilmesini beklerken, eski futbolcular biraraya gelerek takımın eski kaptanlarından Orhan Görsen’i başkanlığa getirerek yepyeni bir yönetim oluşturdu.
 
Profesyonel futbolcularının büyük bir bölümü, borçsuz olduğu için onunla lige devam edilmesi düşüncesiyle Körfez İlçesi’nin 2. lig takımı Körfez F.K.’ya devredilen Kocaelispor’da lisanslı olarak sadece genç takım oyuncuları kaldı. Büyük bir bölümü Lise öğrencisi de olan 1993 ve 1994 doğumlu genç oyuncular, çalışmalarını teknik direktörlüğü getirilen eski futbolculardan Ceyhun Güray ve uzun süredir gençleri çalıştıran yine eski futbolcu Yalçın Kıldıran yönetiminde sürdürüyor.
 
ÇOK YETENEKLİ OYUNCULAR
 
Şu anda KEV Sefa Sirmen Tesisleri’nden Körfez F.K. kulübü yararlandığı için antrenmanlarını İsmetpaşa Stadı’nın yanındaki 17 Ağustos sahasında sürdüren Kocaelispor ilk yıl ligde kalmayı hedefliyor.
 
Yöneticisi Erdal Gürlek, "Şu anda Kocaelispor kapanmaktan kurtuldu. Deneyimli oyuncular bizden önce Körfez F.K.’ya gönderildi. Ancak Kocaeli futbolcu tarlası gibi. Türkiye’nin en çok amatör kulübünün olduğu bir yer. Çok yetenekli genç oyuncularımız var. Bunlar hırslı ve oynamak için can atıyorlar. Yaş ortalaması ise 17-18. Biz takımdan çok ümitliyiz ve ligi kaldırabileceklerinden en ufak bir şüphemiz yok. Borçlarımız için projelerimiz var. Kocaelispor Anonim Şirketini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu takım en fazla 3 yıl sonra çok iyi duruma gelecek." diyerek umutlu olduğunu söyledi.
 
FUTBOLCULARA VE KOCAELİLERE GÜVENİYORUZ
 
Kocaelispor Teknik Direktörü Ceyhun Güray ise futbolcuları genç olmasına rağmen onlara güvendiğini belirterek şunları söyledi: "Ben futbolcularıma ve Kocaeli halkına güvenriyorum ve onlardan sabır istiyorum. Bu takım onları mutlu edecek duruma gelecektir. Taraftarımızın da bizim hem maddi sıkıntılardan kurtulmamızda, hem moral motivasyonda destek olacaklarına inanıyorum ve desteklerini bekliyorum. Futbolcularımız 93-94 doğumlu ve bir çoğu lise öğrencilerinden oluşuyor. Bir tane de ağbeylik yapacak bir futbolcumuz var. Gençlerle ve bu kadroyla yolumuza devam edeceğiz."