Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 14 Mayıs Perşembe günü kapıları açan Kitap Fuarı’nı 260 bin kişi ziyaret etti. Geçen yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 220 bin ziyaretçi sayısına ulaşan fuar Türkiye’nin üçüncü büyük kitap fuarı unvanını almıştı. Bu yıl ulaşılan ziyaretçi sayısı ise Kocaeli Kitap Fuarı’nın Türkiye’nin en önemli kitap fuarları arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı.

AÇILIŞA NİLÜFER DE KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konukları Şakir Balkı, Ahmet Nezih Galitekin ve Ahmet Ümit oldu. Açılışa ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ünlü ses sanatçısı Nilüfer de katıldı.

315 YAYINEVİ KATILDI

Geçen yıl 150 yayınevinin yer aldığı fuarda bu yıl 315 yayınevi hizmet verdi. Özgürlükler ve ‘Korsan’a Hayır’ konseptlerinin ağırlıklı olarak vurgulandığı fuarda her görüşten vatandaş istediği kitabı ucuza alma şansını yakaladı.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Kitap Fuarı dokuz gün boyunca adeta ziyaretçi akınına uğradı. Her gün binlerce kişinin giriş yaptığı fuarda 400’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi kitap fuarı ile ayrıca birbirinden önemli yazar ve şairleri kitapseverlerle buluşturdu.

HER KESİMDEN YAZARLAR

Farklı uçlardaki yazarlar fuarın ‘Özgürlükler’ konseptini en iyi şekilde ortaya koydu. Banu Avar, Ece Temelkuran, Faik Bulut, Cüneyt Ülsever, Nihat Genç, Mehmet Altan, gibi gazeteci yazarların yanı sıra, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Emre Kongar, Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Turgut Özakman, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Ataol Behramoğlu, Yavuz Bahadıroğlu ve Vehbi Vakkasoğlu gibi birçok yazar okurlarıyla buluşarak konferanslar verdi. Yazarlar ayrıca okurları için kitaplarını imzaladı.

BİTMEYEN KUYRUK

Kitabını imzalayan yazarlar arasında yer alan Ayşe Kulin ve İskender Pala ise imza gününde fuara damgasını vuran isimler arasında yer aldı. Yazar Ayşe Kulin beş, Prof. Dr. İskender Pala ise yedi saat boyunca kitaplarını imzaladı.

FUARDA ÜNLÜLER GEÇİDİ

Kitap fuarına ünlü isimler de konuk oldu. Yorumcu Nilüfer, sunucu ve oyuncu İclal Aydın, TV spikeri Rana Elik ile şair Uğur Aslan fuara katılarak, kitaplarını imzaladı.

RİNG SEFERLER DÜZENLENDİ

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ulaşım sorununa düzenlediği ring seferleriyle çözüm üretti. Yahya Kaptan’dan hareket eden otobüsler şehir merkezi güzergâhını takip ederek vatandaşları fuara taşıdı.