Didim"in Akbük beldesinin ilk ve tek okulu olan Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu 12.kuruluş yılını kutladı. Okul Bahçesinde yapılan etkinliklere katılımın yoğun olduğu görüldü.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalara Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, Didim-Atatürk İlköğretim Okulu ve Didim-Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu yöneticileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Emrah Turgut gerçekleştirdi. Turgut okulla ilgili bilgiler verirken, etkinlikte kendilerini yalnız bırakmyan tüm konuklara ve protokole teşekkür etti.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise konuşmasında okulun yapılmasında büyük emekleri olan Nurullah Kocabıyık ile ilgili duygularını dile getirirken, okulun yapmış olduğu başarılı çalışmaları ve kuruluş günü etkinlikleriyle ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Ayrıca Okul öğrenciler tarafından hazırlanan canlandırmalar müzik eşliğinde yapıldı.

Kuruluş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Okulum” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.