Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, girdi maliyetleriyle orantılı prim desteği istediklerini belirtti.
     Söke'deki basın mensupları ile bir araya gelen Kocabaş, son bir aylık süreçte, ilaçlama aletlerinin bilinçli kullanılması, meyve bahçeleri kurulması ve elma fidanlığı konusunda eğitim verildiğini, bunun yanında devlet destekli kırsal kalkınma konusunda da bir sunum gerçekleştirildiğini söyledi.
     Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'ne meclis üyeleri ile bir gezi düzenlediklerini de ifade eden Kocabaş, Türkiye'nin pamukta dünyada lider ülke olacağını savundu.
     Kocabaş, pamukta yeşil ve pembe kurt zararlısı ile ilgili tuzaklı önlem alınmasında üreticiye yardımcı olacaklarını, belde ve köy gezilerinde üreticilere eğitim verildiğini belirtti.
     Söke Ovası'nın elektrik planının İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını kaydeden Kocabaş, Aydın ilinden Sökeli bir milletvekili çıkmasını istediklerini, bunun yanında Tarım Bakanının da Aydınlı olmasını arzu ettiklerini vurguladı.
     Kocabaş, 2012 yılı tarımsal desteklerini de değerlendirerek, şöyle konuştu:
     ''Tarımı daha ileri seviyelere çıkarmak en büyük dileğimiz ama devletin destek yönünden önümüzü açacağı birtakım adımları hızlı bir şekilde atmasını istiyoruz. Destek yapılandırmasıyla bu işlerin olmayacağını düşünüyoruz. Açıklanan destek rakamları, mazot fiyatlarının 2,70 lira olduğu dönemler. Oysa şimdi mazot fiyatı 3,65 lira. Aynı şekilde gübre fiyatı da 55 kuruş iken, şuan 1 liranın üzerine çıktı.
     Sadece pamukta fiyat artışı oldu ama diğer ürünlerde fiyat artışı yok. Buğday, ayçiçeği, mısır fiyatlarındaki artışlar ortada. Biz girdi maliyetlerimizle orantılı bir şekilde destekleme olmasından yanayız.''