Dünyada ve son dönemde medyada moda haline gelen internetin popüler paylaşım sitesi twitter'da özel yaşamı paylaşma tarzı, Ankara'da siyasetçi ve gazeteciler arasında tartışmaya neden oldu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ankara'da bir restoranda AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik ile CHP eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Danışmanı Zeynep Damla Gürel'in birlikte yemek yediğini görünce, twitter'a yazdı. İkili hakkında dedikodu yapan Hakan, adeta suçüstü yakalandı. Hakan'ın iletişim ağındaki bir isim, durumu anında Çelik'e iletti. Çelik de bu durumu Gürel'le paylaştı. Gürel, Ahmet Hakan'ın masasına kadar giderek, tepkisini iletti.

MASADAN CANLI YAYIN

Ahmet Hakan twitter'da önce şunları yazdı: "Ankara Papermoon'dayım. Karşı masadaki Ömer Çelik'i fena kesiyorum. Ankara Papermoon'da Ömer Çelik'in masasında gördüğüm kadının adını hatırlayamıyorum. Dilimin ucunda ama hay Allah! Biraz ipucu versem yardım eder misiniz? Kemal Derviş'e yakındı... CHP'den milletvekili oldu. En son Çankaya'da Gül'e danışman..." Hakan yazısına devam ederken Çelik'i arayan bir arkadaşı Ahmet Hakan'ın yaptığı hakkında bilgi verdi. Çelik, gelişmeyi aktarınca Gürel masadan kalkıp, Ahmet Hakan'ın yanına gidip olayı eleştirdi. Muhbirin kim olduğunu araştıran Ahmet Hakan, olayla ilgili yine twitter'da en son "Gittiler. Masa kalabalıktı. Baş başa değillerdi. Dün gece acayip bir şey oldu: twitter'da yazdıklarımdan haberdar olan Damla Gürel, oturduğum masayı bastı. Damla Gürel yanıma geldi ve 'Ayıp değil mi?' dedi. Yer yarılsaydı da yerin dibine girseydim" diye yazdı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Zeynep Damla Gürel, olayı doğruladı ve şöyle dedi: "Biz 7-8 kişilik bir grup olarak oturuyorduk. Ben 22.30'da oraya gidip 23.30'da ayrıldım. Bir ara Ahmet Hakan'ın twitter'da bazı şeyler yazdığı bize iletildi ama içeriğini bilmiyordum. Kalkıp Ahmet Hakan'ın yanına gittim ve 'Merhaba, ben buradayım. Beni gördün neden merhaba demedin' diye sordum. Ahmet kendine eğlence yaratmaya çalışmış."

Pişmanlığa devam

Ahmet Hakan, twitter'a dün yazdıklarıyla da olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Hakan, "Eski bir Ebru Gündeş şarkısından mülhem: "Girme Ahmet yanarsın / twitter kapısından / Güler sana elalem / Dinlemedim ah / Ah bu kafam ah... Nuray demişti bana 'Bu twitter saçmalığına fazla bulaşma' diye... Ah bu kafam ah..." diye yazdı.

'Maskeler er geç düşüyor'

Ahmet Hakan'ın, 2008'de İstanbul Bebek Balıkçısı'nda yemek yerken patronu Aydın Doğan'ı eleştirdiğini, dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen duyurmuştu. Hakan da "balık kulağı" suçlaması yapmış ve konuşmaları aktaranın Suna Vidinli olduğunu iddia etmişti. Suna Vidinli son olayı şöyle değerlendirdi: "Geçen yıl bugünlerde beni muhbirlikle suçlayan Ahmet Hakan'ın oturduğu masadan kendi deyimiyle 'masayı keserek' saygın bir hanımefendi hakkında twitter'a dedikodu yazması son derece manidardır. Allah büyük. Maskeler er geç düşüyor ve gerçekler ortaya çıkıyor. Artık medya yoluyla linç kampanyası yaparak iftira atma dönemi bitti. Kendisine açtığım tazminat davası yargıda görülüyor." /haber7