Kendi ve çocuklarının canına kıyan annenin, başkaları zarar görmesin diye kapıya not bıraktığı görüldü. 
Olay, Söke'ye bağlı Güllübahçe beldesi Yenimahalle Yeltepe Caddesi'nde bir evde meydana geldi. Almanya'da doğup büyüyen İ.P. (45), halen Almanya'da bulunan eşi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle iki çocuğuyla birlikte 10 gün önce arkadaşının Güllübahçe beldesindeki çiftlik evine geçici olarak yerleşti. Evin dış kapısına dün akşam saatlerinde asılan "Dikkat zehirli gaz" notunu gören çiftlik evinin bahçıvanı Orhan Akkoyun, durumdan şüphelenerek konuyu Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş'e haber verdi. 
Muhtar Ramzan Akgüneş ile birlikte kapıların kilitli olduğunu ve içeriden ses gelmediğini gören Akkoyun, jandarmayı arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, eve girdiklerinde yer yatağına yatmış anne İ.P ve iki çocuğunun cesediyle karşılaştı. 
Türk asıllı Alman anne İ.P'nin, biri 6 yaşında erkek diğeri 8 yaşında kız olan iki çocuğuyla birlikte ölüm uykusuna yattığı tespit edildi. Eşinden sürekli şiddet gördüğü iddia edilen İ.P'nin çocuklarıyla birlikte intihar etmek için ısıtıcı üzerinde bir kaba koyduğu mangal kömürünü yanık bıraktığı, öncesinde ise evin tüm kapı ve pencerelerini bant ile sıkı sıkı yapıştırdığı tespit edildi. Anne İ.P'nin evin içinde oluşan karbonmonoksit gazından başkalarının zarar görmemesi için giriş kapısı ve evin iç
kapısına "Dikkat zehirli gaz" ve "Dikkat Zehirlidir" yazılı iki ayrı not bıraktığı anlaşıldı. 
İki çocuğuyla birlikte yaşamına son veren İ.P.'nin Almanya'da eşinden şiddet gördüğü ve bu nedenle yaşamına son verdiği iddia edildi. Çiftlik evinden çıkarılan üç ceset Söke Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.