ABD'nin Baltimore kentindeki John-Hopkins Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ABD-Kore Enstitüsü, Kuzey Kore'nin Musudan-ri bölgesindeki üssünde uzun menzilli füze fırlatmak için çalışmalarına son süratle devam ettiği belirtildi.
Enstitü tarafından yayınlanan uydu fotoğrafında, üste füzenin montajını yapmak için bir köyün haritadan silindiği de savunuldu. Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleriyle ilgili internet sayfasında bir makale yayınlayan ABD-Kore Enstitüsü, bir köy yok edilerek oluşturulan alanın uzun menzilli füzelerin montajı ve çalışmalarında kullanılacağı belirtildi. Makalede, Kuzey Kore'nin 2016 veya 2017'de söz konusu üssü uzun menzilli füzelerin test edilmesi için hazır hale getirmeyi planladığı vurgulandı.

Kuzey Kore iki gün önce yaptığı açıklamada yeni bir nükleer program oluşturmak istediğini açıklamıştı. Açıklamada ABD hedef alınarak, "ABD'nin düşmanca politikaları son erinceye kadar nükleer faaliyetlere devam edeceğiz" denilmişti.

G-8'DEN KUZEY KORE'YE UYARI

ABD'nin Washington kentinde hafta sonu G-8 zirvesinde buluşan, dünyanın en güçlü 8 ekonomisinin lideri, Kuzey Kore'yi nükleer silah test etmemesi konusunda uyarmıştı.