Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilerek dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Yeni Fiat Doblo’nun 7 koltuklu ve 120 HP’lik T-Jet motorlu versiyonu, 82. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Koç Grubu olarak Fiat ile 40 yılı aşan fevkalade uyumlu, her alanda hedeflenen sonuçlara ulaştığımız bir ortaklığımız, dostluğumuz var. Bugün 180 bin adedi aşkın ihracatı ve 2.6 milyar doları bulan ihracat rakamıyla sektör ihracatından yüzde 23 pay alan Tofaş, bu uyum sayesinde birçok markaya üretim yapmakta, gerek aldığı ödüller gerekse pazar payıyla başarılı sonuçlar almaktadır” dedi. “2011 - Yılın Ticari Aracı Ödülü” dâhil olmak üzere uluslararası birçok ödüle layık görülen, Türk işçi ve mühendislerin eseri olan Yeni Fiat Doblo’nun 7 koltuklu ve 120 HP’lik motorlu versiyonu, 82. Cenevre Fuarı’nda ilk kez sergilenirken, bu yeni model sınıf standartlarını belirleyen konfor, iç mekân ve bagaj hacmi özeliklerinin yanı sıra donanım seviyesiyle de ön plana çıkıyor.

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve “2011 - Yılın Ticari Aracı” ödülü dâhil olmak üzere uluslararası birçok ödüle layık görülen Yeni Fiat Doblo’nun 7 koltuklu ve 120 HP’lik T-Jet motorlu versiyonu, 82. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, yaptığı açıklamada Koç Topluluğu ile Fiat’ın 40 yılı aşan zamanda fevkalade uyumlu, her alanda hedeflenen sonuçlara ulaşılan bir ortaklık ve dostlukları olduğunu belirtti.

Mustafa V. Koç : “Yeni Fiat Doblo’nun Otomobilin Anavatanı ABD’ye İhracatını Yapacak Olmak Çok Gurur Verici…”

Bu uyum sonucu Tofaş’ın bugün birçok markaya üretim yaptığına, ödülleri ve pazar payıyla başarılı sonuçlar aldığına dikkat çeken Mustafa V. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tofaş bugün 180 bin adedi aşkın ihracatı ve 2.6 milyar doları bulan ihracat rakamıyla sektör ihracatından yüzde 23 pay almaktadır. Tofaş; Fiat, Peugeot, Citroen, Opel ve Vauxhall gibi beş önemli markaya kendi tesislerinde üretim yapmaktadır. Doblo Amerika ihracatı başladığında bu markalara RAM markası da eklenecek. İlk olarak tanıtıldığı 2010 yılından bu yana 180 bin âdete yakın üretilen Yeni Fiat Doblo’yu otomobilin anavatanı ABD’ye ihraç edecek olmak hem Tofaş hem Koç Topluluğu hem de ülkemiz adına çok gurur verici.”

Türk İşçi ve Mühendislerinin Eseri, Uluslararası Ödüllerin Sahibi!

82. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan 2011 Yılın Ticari Aracı” ödülü dâhil olmak üzere uluslararası birçok ödüle layık görülen ve Türk işçi ve mühendislerinin eseri olan Yeni Fiat Doblo’nun 7 koltuklu ve 120 HP’lik motorlu versiyonu, sınıf standartlarını belirleyen konfor, iç mekân ve bagaj hacmi özeliklerinin yanı sıra donanım seviyesiyle de ön plana çıkıyor. Multiair teknolojisine sahip 1.4 litre silindir hacimli, 120 HP güç ve 206 Nm tork üreten benzinli motor, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine ediliyor. Avrupa pazarlarında artan çok koltuklu araç talebine Fiat’ın en önemli ve konforlu yanıtlarından birini temsil eden Fiat Doblo’nun 7 koltuklu ve T-Jet motorlu modeli, tam kapasiteli sürüşlerde bile hem ekonomik hem de atak bir sürüş performansı vaat ediyor. 16 inç’lik alaşım jantlarıyla şık tasarımı taçlandırılan 7 koltuklu Yeni Fiat Doblo 1.4 T-Jet, ESP’den MP3 çalarlı müzik sistemine, çift iklimlendirmeli klimadan çok aşamalı hava yastıklarına kadar zengin donanım özellikleriyle de ön plana çıkıyor.