Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından faaliyeti 30 gün süreyle durdurulan Koç Holding"e ait Tuzla"daki RMK Marine Tersanesi eksikliklerini tamamlayarak tekrar açıldı.
22 Ağustos 2008"de üretim faaliyeti geçici olarak durdurulan RMK Marine, tutanakta bahsedilen eksikleri 25 Ağustos 2008"de Bölge Müdürlüğü"ne başvurarak giderdiğini belirtti. Yapılan denetim sonrasında 26 Ağustos 2008"de faaliyetine yeniden başladı.

Örnek tersaneyiz

RMK Marine"nin Tuzla bölgesindeki örnek tersanelerden biri olduğunu belirten, RMK Marine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kudret Önen, "RMK Marine"de yapılan inceleme sonucunda tespit edilen toplam 46 maddeden oluşan eksikliklerin büyük bir kısmı basit ve hatta tespit anında giderilen eksiklerdi. Bu sebeple, eksiklikleri çok kısa sürede gidererek, gerekli başvurumuzu yaptık. Büyük üzüntü ile karşıladığımız kapatma kararından sonra kısa sürede üretime tekrar döndüğümüz için çok mutluyuz" dedi. Önen şöyle devam etti:

Düzenlemeler yapılmalı

"Son dönemde yaşanan, sektörün bir parçası olarak bizim de büyük üzüntüyle takip ettiğimiz iş kazaları, acil çözüm gerektiren bir konudur. Kökten bir çözüm, ancak konunun daha genel bir çerçevede ele alınmasıyla, gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasıyla, sonuca yönelik etkin denetim mekanizmalarının ve müeyyidelerin sürekli uygulanması ile sağlanabilir. 950 çalışanı ile 1974"ten bu yana Tuzla"da faaliyet gösteren ve 15.000 ton çelik işleme kapasitesi ile gemi ve yat üretiminin yanı sıra tamirinin de yapıldığı RMK Marine"de, iş güvenliği ve insan sağlığı en önemli konuların başında gelmektedir. 2005"ten bu yana gerçekleştirilen modernizasyon ve verimlilik artışı ile sektöre önemli katma değer sağlayan RMK Marine, sadece ticari gemi ve yat inşasında değil, Milli Savunma Sanayi"nde dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla özel sektör muharip gemi inşasında da önemli açılımlar kaydetmiştir."

(Hürriyet)