Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf ve KOBİ'lere yönelik yeni kredi destek paketini açıkladığı basın toplantısında, bu desteklerin KOSGEB'in Orta Vadeli Programda yer alan bütçesiyle uyumlu bir çerçevede belirlendiğini belirterek, '2009 yılı bütçesine ek bir yük getirmeyecektir. Bu nedenle söz konusu destekler, sadece 2009 yılı sonuna kadar geçerli olacak' dedi.
Bakan Ergün, destek programlarından ilkiyle 100 bin işletmeye 2,5 milyarlık kredi sağlanmasını öngördüklerini bildirdi. Nihat Ergün, bu programlarla Türkiye'deki tüm KOBİ'lere işletme sermayesi olarak uygun koşullarda yeni bir finansal destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İkinci destek programının GAP bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik olacağını kaydeden Ergün, 'GAP Eylem Planında yer alan bir faaliyet olarak GAP kapsamındaki illere yönelik makine teçhizat, kredi faiz desteği başlatıyoruz' dedi.

Ergün, üçüncü kredi faiz desteğinin ise Acil Destek Kredisi Programı olduğunu belirterek, 2009 yılı içinde Türkiye'de yaşanan ve çok sayıda vatandaşın gerek can gerek mal kaybına neden olan sel felaketinden büyük zarar görmüş olan işletmeleri desteklemek amacıyla Acil Destek Kredisi Programını hayata geçirdiklerini bildirdi./yeni şafak