İstanbul Zeytinburnu'nda IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen eylemlerde bir banka ve otobüs durakları ile araçlara zarar verdikleri iddia edilen 18 ve 22 yaşlarındaki Nihat T. ve Yusuf Ö. hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla dava açıldı. 62 şikâyetçinin yer aldığı davada iki zanlıya ağırlaştırılmış müebbet ile 225'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede Kobani'deki gelişmeler üzerine sosyal medyada yapılan çağrılar ve açıklamalar ayrıntılarıyla aktarıldı, 4 Ekim'de başlayan eylemlerin üç gün sürdüğü hatırlatıldı. 7 Ekim'de Twitter'da "YDG-H İstanbul" rumuzlu hesapta yayınlanan "Kobane'ye TC destekli IŞİD çetelerinin girmesine karşılık İstanbul'u TC'ye cehennem etmeye çağırıyoruz" mesajı sonrası korsan gösteriler düzenlendiği belirtilen iddianamede Zeytinburnu'ndaki olaylar da aktarıldı. "Oturma eylemi sonrası polise ve AK Parti ilçe teşkilatına taş ve havai fişekle saldırdığı, çevik kuvvetin gazlı müdahalede bulunduğu, grubun barikat kurup etrafa zarar verdiği" belirtildi.

İddianameye göre bu sırada gözaltına alınan Yusuf Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 18 yaşındaki Nihat T. ise tutuklandı.

Suçlamalar ve cezalar

-Devletin bütünlüğünü bozma: Ağırlaştırılmış müebbet

-Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması: 2 yıl

-Silahlı terör örgütüne üye olma: 10 yıl

-Mala zarar verme: 202 yıl (62 müşteki için)

-İhtara rağmen dağılmama: 6 yıl
 

-Terör örgütü propagandası: 5 yıl

Kaynak:Habertürk