Macaristan'da düzenlenen Dünya Türk-Turan Kurultayı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanması ile gündemde.

Kurultayda Kıbrıs Türk bayrağının yüzbinlerce insanın gözü önünde dalgalanması, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin tepkisini çekti. Yunan ve Rumların bu çıkışına Macaristan Turan Derneği Başkanı Andras Biro sert tepki gösterdi.

21 Ülke Katıldı

Macaristan'da ikinci Dünya Türk-Turan Kurultayı düzenlendi. Macaristan'ın güneyindeki Bugac kasabasında 21 ülkenin katılımıyla düzenlenen kurultayda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanmasına Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi tepki gösterdi.

Ünlü Macar Türkolog,: "KKTC Özgür Bir Ülke"

Macaristan Turan Derneği Başkanı Andars Biro, kendisini arayıp rahatsızlıklarını belirten Yunan ve Rum yetkililere tepki gösterdi.

Ünlü Macar Türkolog, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin özgür bir ülke olduğunu belirterek bayrağın her yerde dalgalanabileceğini vurguladı.

Dünya Türk-Turan Kurultayı'nın Kuyez Kıbrıs Temsilcisi Mehmet Aldemir de, üç gün süren kurultayın yaklaşık 300 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gösterilen büyük ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

"Macar halkı KKTC Bayrağına Sahip Çıktı"

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler ise Macar halkının Kıbrıs Türk bayrağına sahip çıktığını belirterek, bundan böyle bu kurultaya katılımlarının daha büyük ekiple gerçekleşeceğini açıkladı.