Ayşe A.'yı bıçakla yaraladığını kabul eden ancak gasp suçlamasını reddeden Hasan Akdemir, “Benden kızlık zarının dikilmesi için yardım istedi. Ona doktor buldum para verdim. İyilik yapmama rağmen bana "Sen dolandırıcısın. Üstelik namaz kılıyorsun" deyince sinirlenip bıçakladım” dedi.

Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Tahtalı Köyü"nde geçen ocak ayında meydana gelen olayda Ayşe A. yolda yürürken tartıştığı çalışma arkadaşı Hasan Akdemir tarafından 17 yerinden bıçaklandı. Akdemir kaçarken, sürünerek yol üzerine çıkan Ayşe A., kendisini gören fabrika bekçisi tarafından çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Ayşe A. polise verdiği ifadede “Beni verdiğim 2 bin lira borç parayı istediğim Hasan Akdemir bıçakladı” dedi.

Yakalananan Hasan Akdemir sorgusunun ardından tutuklandı ve hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde "silahlı yağma", "öldürmeye tam teşebbüs", "cinsel saldırı" ve "dolandırıcılık" suçlamalarıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugünkü duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan Hasan Akdemir ifadesinde, Ayşe A.'nın kendisinden kızlık zarını diktirmesi için yardım istediğini ileri sürdü. Akdemir, “Ben ona bir doktor buldum. Parayı da peşin yatırdım. Sonra doktor ortadan kayboldu. Ödediğim parayı daha sonra çeşitli tarihlerde Ayşe"den 4 bin 650 lira olarak aldım” dedi. Ayşe A.'yı ağabeyinin evine çağırıp cinsel ilişkiye girdiğini de söyleyen Hasan Akdemir, “Olay günü yolda yürürken konuyu kızlık zarının dikilmesine getirdim. Bana bağırıp, "Sen beni dolandırdın. Bir de namaz kılıyorsun. Ayıp ayıp" diyerek hakaret etti. Çılgına döndüm. Ne yaptığımı bilmiyorum. Bıçağımı çıkartıp ona sapladım. Ama çantasını ve cep telefonunu almadım. Yağma suçlamasını kabul etmiyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti tedavi gördükten sonra taburcu olan ve duruşmada hazır bulunan Ayşe A.'nın ifadesini salonda bulunanları dışarı çıkartarak aldı. Ayşe A. ifadesinde, “Ben Hasan Akdemir"i ağabeyim gibi gördüm. Ona güvendim. Sorunumu paylaştım. Daha sonra benden borç para aldı. Hatta bir gün ağabeyinin evine götürdü. Burada tacizde de bulundu. Yalan söylüyor. Ondan şikayetçiyim” dedi.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi için Nisan ayına ertelenirken Hasan Akdemir'in tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti Ayşe A.'nın vücudundaki bıçak darbelerinin öldürücü olup olmadığının Adli Tıp Kurumu"ndan belirlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA