Polis, sağ kaşındaki çizikten yola çıkarak, canına kıyan kişinin 19 yaşındaki Naile Maviler olduğunu belirledi.Maviler'in, annesinin, erkek arkadaşlarla dolaşmasına kızarak kızlık muayenesi yaptırmak istemesi nedeniyle intihar ettiği ileri sürüldü.

Karşıyaka'da, 22 Mart 2006'da sabah saat 06.00 sıralarında polisi arayan vatandaşlar, 1751/1 Sokak'taki Samim Kocagöz Parkı'nda bulunan kaydırak demirlerine bir kişinin kendisini astığını bildirdi. Parka gelen polis, iple kendisini asan 17- 18 yaşlarındaki kızın olay yerinde öldüğünü belirledi. Kızın üzerinden kimliğini belirten bir belge çıkmazken, sadece makyaj malzemeleri bulundu. O günden bu yana yapılan tüm çalışmalara rağmen kızın kimliğine ve ailesine ulaşılamadı.

Dosyayı 3 yıl sonra tekrar incelemeye alan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kızın ceset fotoğraflarında sağ kaşındaki çiziği fark etti. Kayıp başvurularındaki fotoğraflarla karşılaştırma yapan polisin dikkatini, aynı şekilde sağ kaşında çizik olan 19 yaşındaki Naile Maviler çekti. Maviler'in annesi Şenay Karataş'ın da olaydan önce kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi.

KIZLIK MUAYENESİ BUNALIMI

Bunun üzerine harekete geçen polis, Naile Maviler'in annesi Şenay Karataş'a ulaşamayınca, teyzesi Hürmüz Gökmen'i teşhis için Emniyete çağırdı. 112 Sağlık ekiplerinin kontrolünde, Gökmen, yeğeni Maviler'i fotoğraflardan teşhis etti.Hürmüz Gökmen, yeğeninin, annesinin, erkek arkadaşlarla dolaşmasına kızarak kızlık muayenesi yaptırmak istemesi nedeniyle evden kaçtığını ve bunalıma girip canına kıydığını öne sürdü. Anne ve babası ayrı yaşayan, daha önce de yerleştirildiği yuvadan kaçan Naile Maviler'in, eğitimini de yarıda bıraktığı dile getirildi. Kimsesizler Mezarlığı'nda toprağa verilen Maviler'in cenazesinin ailesinin istediği yere defnedileceği bildirildi.Milliyet