Genç bir kadın, boşanma davasında inanılmaz iddialarda bulundu. İlk geceden itibaren kocası kendisiyle ilişkiye giremeyince, bir gece, kayınvalidesi ve iki görümcesinin bekaretini plastik muzla zorla bozduğunu öne sürdü.

ALTI aylık evli İ.Y. (18) ve M.Y"nin (26) "şiddetli geçimsizlik nedeniyle" karşılıklı açtıkları boşanma davası Ankara 5. Aile Mahkemesi"nde görüldü. Gelin İ.Y. avukatı aracılığı ile mahkemeye verdiği yazılı ifadesinde kocası ve ailesi hakkında inanılmaz suçlamalarda bulundu. İ.Y"nin iddiaları özetle şöyle:

İLİŞKİYE GİREMEDİ "On ay süren nişanlılık döneminin ardından birbirimizi severek evlendik. Eşimin ailesiyle aynı evde oturmaya başladık. Evlendiğimiz tarihden itibaren eşim, kendisinden kaynaklanan sebeplerden dolayı benimle ilişkiye giremedi. Beni tekme tokat dövdükten sonra defalarca birlikte olmaya çalıştı, ama hiçbirisinde başaramadı. Bu durumu öğrenen eşimin ailesi, bu konu hakkında kendi aileme bir şey söylememem için beni tehdit etmeye başladı. Aylarca şiddet gördüm ve kötü yaşam koşullarına dayanamayıp durumu kendi aileme anlattım.

BENİ ZORLADILAR Olayları aileme anlattığımı öğrenen eşimin annesi Ü.G.Y., görümcem H.A. ve diğer görümcem H.K. olay günü beni bir odaya kapatıp dövdüler. Daha sonra zorla yatağa yatırıp soyduktan sonra, kocam odaya girerek benimle ilişkiye girmek istedi. Ancak yine başarılı olamayınca hakaretler etmeye başladı.

SİVRİ ŞEY ARADILAR Kocam ilişkiye giremeyince ailesi yine çıldırdı. Bu defa görümcelerim evde sivri bir şeyler aramaya başladı. Sonra buldukları bir plastik muz üzerinde anlaşmaya vararak onu kremle kaygan hale getirdiler. Görümcem ve kayınvalidem beni tutarken diğer görümcem H.K. ise cinsel organıma sokarak kızlığımı bozdu. Daha sonra "Artık bakire değilsin" diyerek benimle alay ettiler."

AKRABALAR DOĞRULADI İ.Y"nin iddialarını, duruşmada tanık olarak dinlettiği akrabaları doğruladı. İ.Y"nin avukatı da iddiaların doğru olduğunu, "plastik muzla tecavüz" nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

BOŞANMA KARARI VERDİ Genç kadının bu iddialarını kocası M.Y. ve aile bireyleri yalanladı. Duruşmada tanık olarak dinlenen adı geçen aile bireyleri boşanma davasında asıl suçlunun İ.Y. olduğunu, evi terkettiğini söylediler.

Mahkeme Hákimi Şerafettin Şanver "şiddetli geçimsizlik nedeniyle açılan davada evlilik birliğinin yürümeyeceğine kanaat getirdiğini" belirterek geçen hafta çiftin boşanmalarına karar verdi.


Hürriyet