BİNGÖL'de geçen cuma günü kaybolan kızlardan ikincisi olan Zeynep Varış'ın cesedi, sanayi sitesinde bulundu.

Bingöl"de, cuma günü karneleriyle eve döndükten sonra kitap almak için dışarı çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan iki kızdan Asliye Ayaz (8), Göynük Çayı kıyısında ölü bulundu. Evden ayrıldıktan sonra görüntüleri bir güvenlik kamerasına yansıyan kuzenlerden Zeynep Varış (13) ise her yerde aranıyor.
Saray Mahallesi"nde oturan Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu öğrencileri Zeynep Varış ve kuzeni Asliye Ayaz, cuma günü karnelerini aldıktan sonra evlerine geldi. Zeynep Varış, tatilde okumak için kitap almaya gideceğini söyleyen Asliye Ayaz"a “Ben de seninle geleyim” dedi. Çarşı merkezine gitmek üzere 12.00 sıralarında evlerinden ayrılan iki kızdan bir daha haber alınamadı. Bingöl-Genç karayolunun 10"uncu kilometresinde, Göynük Çayı kıyısında dün 14.30 sıralarında bir çocuk cesedi gören köylüler, durumu polis ve jandarmaya bildirdi.

Cesedinde yara izine rastlanmadı
Olay yerine gelen ekipler, üzerinde giysileri bulunan cesedin Asliye Ayaz"a ait olduğunu belirledi. Cesette herhangi bir yara veya kesik izine rastlanmadı. Savcı nezaretinde yapılan ilk incelemede, Asliye"nin suda boğularak öldüğü belirlendi. Asliye"nin çay kıyısına nasıl geldiği veya getirildiği, suda nasıl boğulduğu araştırılıyor. Olay yerine gelen yakınları gözyaşlarını tutamazken, babası ise sinir krizi geçirdi. Polis ve jandarma ekipleri, Zeynep Varış"ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuzenlerin son görüntüleri
Bir apartmanın güvenlik kamerasının, evden çıkan kuzenleri birlikte yolda yürürken görüntülediği ortaya çıktı. Bu arada kuzenlerin, önceki gün Kültür Mahallesi"ndeki Turgut Özal İlköğretim Okulu yanında, plakası alınamayan Ford Connect marka bir aracın içinde görüldüğü ileri sürüldü. Polis bu yönde de araştırma başlattı./milliyet