17 yaşındaki kızla evlenen 71'lik Halis Toprak'ın kızları vasi tayini için açtıkları davanın dilekçesinde "Kendisi ve şirketine telafisi güç zararlar vermektedir" dedi.

Babalarının 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade ile yaptığı evliliğin iptalini isteyen Halis Toprak'ın 7 kızı, şimdi de 'vasi tayini' için dava açtı.İşadamı Halis Toprak'ın ilk eşi Ayşe Toprak'tan olan kızları Aysel Duruk, Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Ayşe Zengin Toprak, Sevgi Toprak Tunga ile Mine Toprak avukatları Burhan Apaydın aracılığıyla 'vasi tayini' davası açtı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, "İşini gücünü bırakıp Kuşadası'nda balayı yaşamına giren Halis Toprak, Toprak Holding'i yönetimsiz bırakmıştır. Halis Toprak, bir dönem sahibi olduğu Toprakbank dönemindeki borçlar yüzünden TMSF tarafından mahkemelik olmuştur. Mahkeme devam ederken TMSF ile anlaşma sağlanmıştır. Halis Toprak, borçları ödemek için TMSF'ye taahhütte bulunmuştur. Borç batağında bulunan Toprak, Anayasaya ve hukuka aykırı evlilik yaparak borcunu ödemeyi bırakmıştır" denildi.

"Toprak Holding yönetimsiz kalınca TMSF, holding ile holdinge bağlı şirketlere ve şirketlerle birlikte tüm gayrimenkullere el koymuştur" ifadesi yer alan dilekçede, şunlar kaydedildi: "Açıkçası, Halis Toprak'ın elinden holding ile ilgili tüm yetkiler alınmış, holdinge bağlı şirketler ile kendi tasarrufunda bulunan taşınmazlar satılmıştır. Hatta, 'Aslanlı Köşk' ismiyle anılan taşınmaz da satılarak, Halis Toprak'ın ikamet edeceği taşınmazı da kalmamıştır. Meşhur bir filmin ismi olan 'Züğürt Ağa' deyimi kullanılarak Halis Toprak, aciz ve zavallı bir tip olarak nitelendirilmiştir. Kendisinin daha fazla zor duruma düşmemesi, tehlikelerden korunması için vesayet altına alınması ihtiyaç haline gelmiştir. Acilen karar verilmesi gerekmektedir."

'Yaşam tarzı normal değil'
DİLEKÇEDE 71 yaşındaki Halis Toprak'ın yaşam tarzının normal olmadığı ileri sürülerek, "Hem kendisine hem Toprak Holding'e telafisi çok güç zararlar vermektedir. Acilen bir veya birkaç vasinin tayin edilmesi gerekmektedir. Ailesi içinde bu görevi yapabilecek iki isim vardır. Bunlar, kardeşler adına söz sahibi olan Aysel Duruk ve Aynur Toprak'tır. İş konusunda ciddi kapasiteye sahip iki kardeş, TMSF ile anlaşma ve görüşme konusunda deneyim ve bilgilere sahiptir" denildi.
Vatan