Galatasaray Kulübü ile Avea'nın birlikte hayata geçirdiği GSM operatörü Galatasaray Mobile'ın (GSMobile) tanıtımı yapıldı.

The Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan, Avea Segment Yönetim Direktörü Tunç Berkman ve çok sayıda davetli katıldı.

POLAT: “BU PROJE, GALATASARAY-FENERBAHÇE REKABETİNİN ÖLÇÜSÜ DE OLACAK”

Hayata geçirilen projenin Galatasaray için önemine vurgu yapan Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulübün ekonomisine katkıda bulunmak için çok emek verildiğini ve çalışıldığını kaydederek, “Türkiye'de büyüklükten söz ediliyor. Bir anlamda bu proje, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin ölçüsü de olacak” dedi.

Başkan Polat, 1 ay önce yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'de futbolla ilgilenen kişilerin yüzde 39'unun Galatasaray taraftarı olduğunu savunarak, şunları söyledi:

“Bu kamuoyu araştırmasının verilerine göre, yüzde 32 Fenerbahçe, yüzde 17-18 civarı Beşiktaş ve diğer takımlar taraftar sıralamasında sıralanıyorlar. Bunun doğruluğunu kanıtlamak için taraftarlara önemli görev düşüyor. Bunu ispatlamak istiyoruz. Günlük hayatta kullandığımız cep telefonları, size ekstra bir külfet getirmeden kulübe katkı olarak dönüşüyor. Artık Galatasaray taraftarlarının konuşma sırası geldi. GSMobile'ın logosundaki aslan oldukça ciddi görünüyor, çünkü çok ciddi bir iş yapıyoruz. O aslanın yüzünü güldürelim.”

Türkiye'de en fazla taraftara sahip olduğu iddia edilen Galatasaray'ın, bu liderliğini GSM operasyonunda da kanıtlaması gerektiğini ifade eden başkan Polat, şunları kaydetti:

“İlk hedefimiz, 100 bin rakamını geçmek. Bu az bir rakam değil ama Galatasaray taraftarının miktarı düşünülünce, çok bir rakam da değil. GSM operatörü olmak, Galatasaray için başlattığımız çok büyük bir projenin parçası. Ardından taraftar kartı, kredi kartı, internet tv, mobil tv gibi yeni çalışmalar gelecek. Taraftarımız bizi hep destekledi. Bu işte de bizi yalnız bırakmayıp, lider yapacaklardır.”

ŞARDAN: “BÜTÇEMİZİ 160 MİLYON DOLARA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, önemli başarılara imza atılabilmesi için sarı-kırmızılı kulübün yeni projelere ihtiyaç duyduğunu ve GSMobile'ın da böyle bir çalışma olduğunu vurgularken, hedeflerinin 160 milyon dolarlık bir bütçe olduğunu açıkladı.

Spor kulüplerinin sadece bilet ve forma satmayıp, hayatın her alanında yer aldıklarını dile getiren Şardan, “Geçtiğimiz yıl bütçemiz yalaşık 80 milyon dolardı. Hedefimiz bu bütçeyi 2'ye katlayarak 160 milyon dolara çıkarmak. Bu rakamın yarısını Türk Telekom Arena'dan, diğer yarısını da böyle projelerle taraftarımızla bütünleşerek elde etmeyi planlıyoruz. Bu şekilde büyük başarılara imza atılmasının ve Avrupa'da kupalar kazanılmasının altyapısı hazırlanmış olacak” diye konuştu.

Galatasaray taraftarlarının yalnızca bir bayiye giderek GSMobile hattının alabileceğini veya numaralarını değiştirmeden mevcut hattını bu operatöre çevirebileceğini anlatan Yiğit Şardan, “Biz, 'Tek takım, tek yürek, tek hat' sloganıyla yola çıktık. Tüm Galatasaraylılar'ı, Galatasaray'ı büyütme yolunda destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

DOANY: “GSMOBİLE VE FENERCELL REKABETİ OLACAK”

Konuşmasını, önündeki metni Türkçe okuyarak yapan Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, futboldaki Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin, GSM'de de yaşanacağını kaydetti.

Yaşanan gelişmelerin Türkiye'de mobil pazarındaki dengeleri değiştireceğine inandığını belirten Doany, “Bu şekilde Avea farklı markalarla güçlü kanallardan müşterilerine ulaşacak. Galatasaray da ek gelir elde edecek. GSMobile ile Fenercell arasındaki rekabeti de zevkle izleyeceğiz. Her iki kulüp için de çok iyi olacağına eminim” şeklinde konuştu.

Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan ise, 5 yıldır Galatasaray'ın ana sponsorluğunu üstlendiklerini ve nasıl daha fazla destek olabileceklerini düşünerek GSMobile'ı yarattıklarını söylerken, “Bu, uzun vadeli ve Galatasaray'a gelir sağlayacak bir projedir. Galatasaray Kulübü ile böyle önemli bir işbirliğine imza atamaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

GSMobile'ın 300-400 bin aboneye ulaşması halinde, Galatasaray Kulübü'nün yılda yaklaşık 4 milyon dolar gelir elde etmesinin beklendiği vurgulanırken, operatörlük sözleşmesi, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan tarafından imzalandı.

Tanıtımda, Galatasaray'ın milli yüzücüsü Burcu Yeşil, basketbolcular Hüseyin Beşok ve Işıl Alben, futbolcular Arda Turan, Casio Lincoln, Harry Kewell ve tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularının oynadığı reklam filmleri gösterildi ve GSMobile'ın ilk hatları Galatasaray Yönetim Kurulu üyelerine verildi.

LİNCOLN'E GÖNDERME

Tanıtım organizasyonunun sunuculuğunu yapan ve koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu sık sık vurgulayan oyuncu Cem Davran'ın, sarı-kırmızılı futbolcu Casio Lincoln'e yaptığı imalı espri, salonda gülüşmelere neden oldu.

Reklam filmlerinde oynayan oyuncuların podyuma çağrılmasının ardından görüşleri alınırken, Lincoln'ün, “Galatasaray'ın 25 milyon taraftarı var ve bu hatta ilgi göstereceklerdir. Brezilya ile sık sık konuşmak için ben de bir tane istiyorum” demesi üzerine Cem Davran'ın, “Bir hat verelim de sık sık gitmek zorunda kalmasın çocuk” sözleri salonda kahkahalarla karşılandı.

Bunun üzerine Arda Turan'ın, “Hat verilmezse ben de giderim” demesi üzerine de Davran, “Sen ancak Kars'a kadar gider, sonra da geri gelirsin” yanıtını verdi.

Diğer yandan, podyuma gelen futbolculardan Arda ve Kewell'la oturduğu masadan el sıkışan futbol şubesi üyesi Haldun Üstünel'in, Lincoln'ün gelişinde elini uzatmaması dikkat çekti.

ARDA: “KIZLAR BENİ BU HATTAN ARAYAMAZ”

GSMobile'ın tanıtımı için kürsüye gelen futbolculardan Arda Turan, esprili konuşmalarıyla yine ilgi odağı oldu.

Kendisine de bu hattan isteyen Arda, sunucu Cem Davran'ın, “Kızlar artık seni yeni hattan ararlar” demesi üzerine, “Kızlar beni Galatasaray hattından arayamazlar. Çünkü ben özel hayatımla iş hayatımı birbirine karıştırmıyorum” yanıtı vermesi, yine gülüşmelere yol açtı.

Ayrıca, Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell da yeni operatörle ilgili olarak, “Çok akıllıca bir iş. Tüm Avrupa genelinde de Galatasaray'ın çok taraftarı var. Bu organizasyonun bir parçası olmaları lazım” dedi.

Organizasyonun sonunda yöneticiler ve sporcular, medya mensuplarına dün bayan basketbol takımının kazandığı FIBA Avrupa Kupası'yla poz verdiler.

Hürriyet