Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü üniversitenin 4 bin 500 öğrencisini geride bırakarak birincilikle bitiren Şule Sema Alkoç, "İyi ki 20 yıl sonra da olsa yüksek okul tahsilimi yapmışım" dedi.
 
Tokat'ta 40 yaşındaki 3 çocuk annesi Şule Sema Alkoç, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü, 21 yaşındaki kızı Dilşad ise Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü bitirerek aynı gün mezun olmanın sevincini yaşadı. Üniversite birincisi olarak mezun olan Şule Sema Alkoç, kızıyla okumanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
 
ANALI–KIZLI OKUDULAR
 
Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2010-2011 öğretim yılı mezuniyet töreni Taşlıçiftlik Kampüsü'nde yapıldı. Üniversiteden 4 bin 500 öğrenci mezun oldu. 2007 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanan Şule Sema Alkoç, aynı yıl Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği bölümüne giren kızı Dilşad ile birlikte aynı gün diploma aldı.
 
BEN TARİH, KIZIM MÜZİK MEZUNU
 
Üniversite birincisi olarak mezun olan anne Şule Sema Alkoç, kızı ile birlikte başarısının gururunu taşıdı. Anne ile kızı, sevinçlerini arkadaşları ve akrabalarıyla paylaştı. Şule Sema Alkoç, mezuniyet töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, liseyi bitirdikten 20 yıl sonra üniversiteyi okumaya karar verdiğini belirterek, şöyle konuştu: 'Kızımın üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde ben de sınava hazırlanmaya karar verdim. Kızlarımın büyümesi ve şehrimizde üniversite olması bu imkandan faydalanmam için bir kapı açtı. Kızım çalışmaya başlayınca ben de fırsat buldukça çalışmaya başladım. Ben tarih, kızım müzik bölümünü kazandı. Beraber 4 yılımızı geçirerek mezun olduk. Eşim bana her türlü desteği verdi. Ailemi çok seviyorum. Kızım bana 4 yıl katlandı. Anneler çocuklarını normalde ilkokula götürürler, ben kızımla üniversiteye kadar geldim.'
 
Belliydi, çok çalışıyordu
 
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, törende anneyi tebrik etti. Dilşad Alkoç annesiyle okumanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, 'Ben de annem birinci olunca çok iyi prim yaptım. Annemin birinciliği belliydi, çok çalışıyordu, notları hep yüksekti. Çalışmalarımızı evde ayrı ayrı yapıyorduk' şeklinde konuştu.
yenişafak