AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Niyazi (45) ve Hatice Çalmaz (36) çifti evliliklerinden bir süre sonra çocuk sahibi olamayınca iki defa tüp bebek, 4 defa da aşılama yöntemi ile çocuk sahibi olmayı denedi.

Çift sonuç alamayınca Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezi'ne başvurdu. Önce psikolojik destek verilen kadının kilo vermesi sağlandı.

Daha sonra tüp bebek tedavisiyle hamile kalan Hatice Çalmaz, kızı Ravza Nur'u (3) kucağına aldı.

Çiftten sağlanan embriyolar ise dondurularak saklandı.

Niyazi ve Hatice Çalmaz çifti, ikinci bir çocuk sahibi olmak için 3 yıl sonra ikinci kez hastaneye başvurdu.

Kadının ilk hamileliğini sağlayan embriyo ile aynı anda elde edilen ve aynı özellikle olan embriyo ikinci kez Hatice Çalmaz'ın rahmine yerleştirilerek hamile kalması sağlandı.

İki aylık hamile olan Hatice Çalmaz, dondurularak saklanmış embriyo sayesinde kızı Ravza Nur'un ikizini 4 yıl sonra doğuracak.

-Kızının başına bir şey geleceği düşüncesiyle uyumamış-

Hatice Çalmaz, AA muhabirine, çocuğu olmadan önce çok zor günler geçirdiğini, çevresindekilerin eşini evlendirmek bile istediğini söyledi.

Ancak eşiyle sürekli birbirlerine destek olduklarını belirten Çalmaz, çocuklar okula giderken, sünnet ya da düğün törenlerinde ve anneler gününde çocuğu olmadığı için üzüldüğünü ve ağladığını ifade etti.

Bugüne kadar hamile kalmak için birçok yöntem denediklerini, en son gittikleri hastanenin dertlerine derman olduğunu anlatan Çalmaz, şunları kaydetti:

''Hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Doktoruma sarıldım. Aylarca hiç kalkmadan yattım. Kızım Ravza Nur'u kucağıma aldığımda tarifi imkansız bir sevinç yaşadım. Öyle ki eşim ve yakınlarımız kızım dünyaya geldiğinde beni unutmuş, ameliyattan sonra şaşkınlıkla yanıma bile gelmediler. Kızım ilk doğduğunda geceleri uyumaz 'acaba nefes alıyor mu?' diye başında beklerdim. Şimdi iki ay önce kızımın ikizine hamile kalmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açıkçası ikinci kez hamile kalacağımı düşünmüyordum. Hamile olduğumu öğrendiğimde hemen kızıma sarıldım. Kızımın ikizi mi, kardeşi mi dünyaya gelecek biz de bilmiyoruz. Adeta şaka konusu oldu. Kızım sürekli karnımı seviyor.''

Niyazi Çalmaz ise, zor günler yaşadıklarını ama kızları dünyaya geldiğinde çektikleri sıkıntıyı unuttuklarını dile getirdi.

Kızını kucağına aldığında mutluluk gözyaşı döktüğünü vurgulayan Çalmaz, yakında kızının ikizini kucaklarına alacaklarını söyledi.

-Aynı özellikteki embriyo 3 yıl sonra rahme yerleştirildi-

Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü ve ailenin doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Fuat Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalmaz çiftinin kendilerine umutlarını yitirmiş vaziyette başvurduğunu söyledi.

Bu yüzden psikolojik destek verdikleri Hatice Çalmaz'ın kilolarından dolayı da bir süre diyet yapmasını sağladıklarına dikkati çeken Ali, şöyle konuştu:

''Bu şekilde yapılan genetik testlerin ardından tedaviyi uyguladık ve embriyoları elde ettik. 19 yıl sonra aile, çocuklarını kucağına aldı. Artan embriyolardan kaliteli olanları dondurduk. 3 yıl sonra o donan kardeşi çözüp, yani ikiz kardeşi rahim içine yerleştirdik. Yerleştirme sonucunda hasta hamile kaldı. Aynı anda alınan ve aynı özellikte olan embriyoyu 3 yıl sonra kadının rahmine yerleştirdik. Anne bu şekilde kızının ikizine 3 yıl sonra hamile kalmış oldu.''

AA