Önce silahlıydı dendi sonra silahsız olduğu ancak direndiği için öldürüldüğü açıklandı. Saldırı günü evde olan 12 yaşındaki kızı babasının silahsız olduğunu ve canlı yakalanıp daha sonra öldürüldüğünü anlattı. Ayrıca fotoğrafların, dehşet verici olduğu için yayınlanmadığı açıklandı.
 
Usame Bin Ladin'in nasıl ödürüldüğü sorusu karmaşık bir hal aldı. Beyaz Saray ilk gün operasyon sırasında Ladin'in, yatak odasından ateş açtığını, yaşanan çatışmada tek kurşunla öldürüldüğünü açıklamıştı. Ayrıca Ladin'in, karısını canlı kalkan olarak kullandığı belirtilmişti. Ancak ilk olarak karısının canlı kalkan olmadığı ve ABD askerlerinin odaya girdikleri anda başka bir kadının kendisini Ladin'e siper ettiği açıklandı. Ardından Ladin'in silahsız olduğu açıklaması geldi. Dahası evde yakalanan 12 yaşındaki kızının "Babam silahsızdı. Canlı olarak ele geçirdile, sonra tek kurşunla öldürdüler" dediği belirtildi. Beyaz Saray'ın dün yapılan 'son' açıklamasında ise Ladin'in silahsız olduğu kabul edildi ancak direndiği için öldürüldüğü belirtildi. Silahsızken nasıl direndiğine dair bir ayrıntı verilmemesi üzerine Batı medyası Ladin'in nasıl öldürüldüğünün açıklanamadığını yazdı.
 
PAKİSTAN'A GÜVENEMEZDİK
 
Yetkililer, ABD ekiplerinin ayrılmasının ardından eve giren Pakistan güvenlik güçlerinin evdeki 2 kadın ve 6 çocuğu gözaltına aldığını açıkladı.
 
İfadesi alınan 12 yaşındaki kızın da Pakistan'da tutuklu olduğu belirtiliyor.
 
Ancak Pakistan dün, operasyonda yer almadıklarını açıklayarak çelişkilere bir yenisini ekledi. Pakistan, ABD'nin kendi topraklarına dilediği gibi girerek operasyon yapmasını kınarken CIA Başkanı Panetta "Pakistan'a güvenemezdik" açıklaması yaptı.
 
FOTOĞRAFLAR YAYINLANMAYACAK
 
ABD Başkanı Obama, Ladin'in cesedinin fotoğraflarını 'ulusal güvenlik riski' oluşturacağı gerekçesiyle yayımlamayı redddettiğini duyurdu. Obama'nın sözcüsü Jay Carney, fotoğrafların şiddete teşvik edebileceği ve propaganda aracı olarak kullanılabileceği gerekçesiyle yayımlanmayacağını bildirdi. Ayrıca gece baskınının simülasyonu yapıldı. Videoda kadının Ladin'e kendisini nasıl siper ettiği gösteriliyor.
 
Eşlerine vasiyeti: Evlenmeyin
 
Kuveyt'te yayınlanan bir gazete El Kaide Lideri Usame bin Ladin'in son vasiyetini yayınladı. Ladin vasiyetinde "Eşlerim yeniden evlenmesin" diyor.
 
Vasiyet mektubu, Kuveyt merkezli El Enba gazetesi tarafından yayınlandı.
 
Mektupta Ladin dört karısı ve çocuklarından ayrı ayrı taleplerde bulunuyor.
 
Mektuba göre Ladin çocukları ve eşlerine yeterince zaman ayıramadığı için üzgün olduğunu söylüyor. Cihad için ailesini ihmal etmek zorunda kaldığını kabul eden Ladin, mektubunda çocuklarının kendisi gibi cihada katılmasını istemiyor. El Kaide lideri mektubu 14 Aralık 2001 tarihinde, 11 Eylül saldırılarından sonra ABD askerleri onu tüm dünyada ararken yazmış. "Ebu Abdullah Usame Muhammed bin Ladin" imzalı mektup, bilgisayarda yazıldıktan sonra imzalanmış. Belge dört sayfadan oluşuyor. Ladin mektupta çevresindekilerden birinin ihaneti sonucu öleceği tahmininde de bulunuyor. El Enba Gazetesi'nin haberinde vasiyet mektubunun nasıl ele geçirildiği ise belirtilmiyor.
 
Üzerinden 500 Euro ve 2 telefon numarası çıktı
 
El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in üzerinden, elbisesine iliştirilmiş 500 Euro ve iki telefon numarası çıktığı açıklandı. Bu bilgiyi ABD istihbarat yetkilileri önceki gün düzenlenen Kongreyi bilgilendirme toplantısında açıkladı.
 
Ladin'in parayı ve numaraları olası bir tehlike anında kaçış amaçlı sakladığı tahmin ediliyor.
 
Onun izi ele verdi
 
Bin Ladin operasyonundan önce CIA'in elinde, başta El Kaide'nin 3 numarası Halit Şeyh Muhammed, 11 Eylül şüphelilerinin Guantanamo sorgularında verdiği yüzlerce kurye ismi vardı. Bunların arasından Halit Şeyh Muhammed'in yerine atanan Ebu Faraj El Libi'ye Bin Ladin'in atama emrini kimin ulaştırdığına yoğunlaşıldı. Burada Kuveytli Şeyh Ebu Ahmed'in ismi tespit edildi. Ve geçen yılın ortalarında Şeyh Ebu Ahmed'in yaptığı dinlemeye takılan bir telefon konuşmasından da önce Şeyh Ebu Ahmed'in yerine, oradan da bir dönem Ebu Faraj El Libi'nin de yaşadığı Bin Ladin'in kaldığı villaya ulaşıldı.
Yenişafak