Bugün sabah erken saatlerde, Taşköprü Mahallesi Gözdağı Sokak’ta yol kenarında yerde hareketsiz yatan bir kişi olduğunu gören mahalle sakinlerinden Erol Demir, durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, baş kısmı kanlar içinde olan kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Yapılan incelemede cesedin, Mustafa Karakaş’a ait olduğu tespit edildi. Karakaş’ın başının 4-5 yerinden darbe alarak öldürüldüğü belirlendi. Koyulhisar İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Karakaş’ın, Suşehri’nde felçli annesi Dursune Karakaş ile birlikte oturduğu saptandı. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Savcının da yaptığı incelemelerden sonra Mustafa Karakaş’ın cesedi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

TACİZ NEDENİYLE ÖLDÜRÜLMÜŞ
İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, 2 saatlik bir araştırma sonucunda cinayeti çözdü. Cesedin kimliğinin belirlenmesinden sonra polis ekipleri, Mustafa Karakaş’ın birlikte yaşadığı felçli annesi Dursune Karataş’ın evine gitti.

Polisler, Dursune Karataş’a, ilçede oturan Hacer Y.’nin kadının bakıcılık yaptığını belirledi. Bunun üzerine polis ekibi, evine giderek Hacer Y.’yi sorguya çekti. Bu sırada kadının evde bulunan eşi Muharrem Y., Mustafa Karakaş’ı kendisinin öldürdüğünü itiraf ederek polislere teslim oldu.

İnşaat işçisi Muharrem Y., polise verdiği ifadede, eşi Hacer Y.’nin Mustafa Karakaş’ın annesine bakıcılık yaptığını, zaman zaman 12 yaşındaki kızı T.Y.’nin de annesiyle birlikte bu eve gittiğini söyledi. Kızı T.Y.’nin bu ziyaretlerden birinde Mustafa Karakaş’ın kendisini elle taciz ettiğini anlattığını belirten Muharrem Y., bunu namus meselesi haline getirerek cinayeti işlediğini söyledi.

Muharrem Y., Mustafa Karakaş’ı konuşmak üzere mezarlık yakınındaki olay yerine çağırdığını, daha sonra tartışmaya başladıklarını, etraftan bulduğu taş parçasıyla başına art arda vurarak öldürdükten sonra kaçtığını anlattı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Muharrem Y., detaylı sorgulama için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili Hacer Y. ve kızı T.Y.’nin de ifadelerinin alındığı belirtildi.