Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nde oturan 4 çocuk annesi Remziye Mersinli bir yıl önce eşinden ayrılarak, kızları 12 yaşındaki Aybüke ile 9 yaşındaki Ayşen'i yanına alıp Bartın'ın Serdar Köyü'nde yaşayan babasının yanına yerleşti.

Boşanma davası açan ve 24 Haziran tarihinde ikinci davaları görülecek olan Remziye Mersinli, hayati tehlikesi olması nedeniyle koruma isterken boşanma davaları boyunca köye gelen eşi ile jandarma nezaretinde görüştü. Geçtiğimiz Salı gecesi eşini arayan emekli maden işçisi Hasan Mersinli çocuklarını almaya geleceğini söyledi.

KAÇTI AMA BAŞARAMADI
Eşinin her gelişinde jandarmayı arayan Remziye Mersinli bu sefer aramadı. Köye gelen Hasan Mersinli evin önünde eşi Remziye Mersinli ile görüşürken bir anda tartışmaya başladı. Remziye Mersinli eve doğru yönelirken tabancasını çıkaran Hasan Mersinli bir el ateş etti.

Sırtından yaralanan Remziye Mersinli eve girerken peşinden içeri giren Hasan Mersinli iki çocuğunun gözleri önünde eşinin üzerine 5 el ateş açtı. Remziye Mersinli olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan Mersinli olayın ardından kaçtı. Hasan Mersinli olay yerinden kaçarken, iddiaya göre en büyük kızı olan Oya'yı da öldüreceğini söyledi.

Öldürülen Rengiye Mersinli, merkeze bağlı Serdar Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ORMANLIK ALANDA YAKALANDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, katil zanlısı Hasan Mersinli’yi yakalamak için çalışma başlattı. Polisin titiz çalışması, dün gece sonuç verdi. Katil zanlısı Hasan Mersinli, Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde ormanlık alanda yakalandı.

KIZIMI DA ÖLDÜRECEĞİM
Katil zanlısı, Zonguldak polis ekipleri tarafından Bartın Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplere teslim edildi. Bartın Devlet Hastanesi'ne geniş güvenlik önlemleri altında getirilen katil zanlısı, gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna "Değilim" dedi. Yine gazetecilerin "Kızınızı da öldürecek misiniz" sorusuna Hasan M., "Evet. Onu da öldüreceğim" dedi.

Katil zanlısı muayene edildiği sırada Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Katil zanlısı muayenesinin ardından sorgulanmak üzere Bartın Jandarma alay Komutanlığı'na getirildi.