Türkiye’yi 2003 yılında sarsan sinagog saldırıları, HSBC saldırısı ve İngiliz Konsolosluğu’na düzenlenen saldırılarının sorumlusu olan El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi sevdiklerini o patlamalarda kaybedenlerin acılarını tazelerken buruk da olsa bir sevinç yaşattı.

15 Kasım 2003’de Şişli Beth İsrael Sinagogu’nda patlamada anneannesi ile yaşamını yitiren 8 yaşındaki Anet Talu’nun babası Gabi Talu, Ladin’in ölüm haberini kızına söylemek için mezarına gittiğini dile getirdi. Talu, “Haberi duyunca kızımın mezarına gittim. Katilin öldü dedim. En azından bunu söyledim” dedi. Patlamanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen acının hala ilk günkü gibi olduğunu dile getiren Talu, “Bana artık kimse baba demeyecek. Ladin ölse bile tek değil, bunun arkası var” diye konuştu.

20 Kasım’da İngiliz Konsolosluğu’ndaki patlamada 40 yaşındaki tek oğlunu kaybeden Sabver Tezel de, hala ilk günkü gibi içinin yandığını anlattı. 76 yaşındaki Tezel, “Oğlumu kaybettim, ailesi dağıldı, eşim hastalanıp öldü. Bin Ladin ölse ne olur. Benim acım beni kavurur” dedi.

Meltem GÜNAY / VATAN