İmzalanan protokol ile bir ilke imza atılırken, Nazilli berberlere deri hastalıkları ve kan yoluyla bulaşabilecek hastalıklar hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde, ülkenin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin gönüllü, bilinçli ve düzenli bağışçılardan karşılanması için Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine ve çalışanlarına Türk Kızılayı tarafından eğitim verilmesi ve Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin ve çalışanlarının kan bağışına özendirilerek gönüllü olmaları amacıyla iş birliği düzenlendi.
Nazilli Belediye Nikah Salonunda düzenlenen protokol ve seminere Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakuş, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan, Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Ahmet Güntay, TSM Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, Nahit Menteşe Anadolu Kız Teknik ve Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Hilal Pamukoğlu ile çok sayıda berber, kuaför ve güzellik uzmanı katıldı.
“ODALARA DAVET”
Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, imzalanan protokol çerçevesinde bir ilke imza attıklarını belirterek; “Uzun zamandır böyle bir çalışma için zemin hazırlıyorduk. Değerli oda başkanımızın da katkılarıyla hem berber, kuaför ve güzellik uzmanlarımıza eğitim vermiş oluyoruz, hem de kendilerini gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Yapılan protokolün diğer kurum ve odalarımıza örnek olmasını istiyoruz. Tüm odalarımızı ve kurumlarımızı hem eğitim almaya hem de gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Çünkü ülke ve bölge olarak düzenli kan bağışına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
“ODA ÜYELERİMİZE EĞİTİM SAĞLANIYOR”
Oda Başkanı Ahmet Güntay ise; “Kızılay bölge müdürümüzün girişimleri ile böyle bir çalışmayı ilk kez Nazilli Berberler odası olarak yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bizler insanların sadece dış güzelliğini sağlamakla değil onları sağlıklı olmaları için de uğraşıyoruz. Biz berberler veya kuaförlerin meslekleri ile ilgili hastalıkları, müşterilerden kapılabilecek veya müşterilere aktarılabilecek hastalıklar hakkında bilgilendirmesi Kızılay görevlisi tarafından sağlandı. Bu protokol çerçevesinde belirli dönemlerle hem eğitim semineri hem de gönüllü kan bağışı çalışmalarımız olacaktır” dedi.
Türk Kızılayı tarafından gönüllü kan bağışının önemi ve gerekliliği konularında slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirmeler yapılırken, seminer sonunda protokol üyeleri tarafından katılımcılara ‘katılım belgesi’ verildi.