Vatandaşlar kendi kestirdikleri kurbanlardan tadabilecek.

Kara gün dostu Türk Kızılayı ülkemizde her Kurban Bayramı'nda istenmeyen ve büyük tepki alan kurban kesimlerine son verecek bir kurban modelini yürürlüğe koydu.
Kızılay, kurban ibadetinin aslı olan yoksul sofraların etle buluşmasına büyük özen gösteriyor. Vatandaşların Kızılay'a bağışlayacağı kurbanlar, veterinerler tarafından tek tek seçilecek. Kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tesislerinde din görevlileri tarafından duaları yapıldıktan sonra sertifikalı kasaplar tarafından kesilecek. Her parçası büyük bir titizlikle değerlendirilecek kurban etleri, daha sonra 2 yıl korunabilecek şekilde konserve haline geti-rilecek. Kurban etiyle hazırlanan konserveler yıl içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Tüm bu işlemler ise noter huzurunda tasdik edilecek. Kızılay'a kurban bağışında bulunanlar kendi kurban etlerinden tatma şansı bulacak, kurban ibadetlerini dini kurallara uygun olarak gerçekleştirmiş olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşayacaklar.

KREDİ KARTINA 4 TAKSİT

Kızılay'ın keseceği kurbanların yüzde 100 yerli hayvanlardan seçilmesiyle böylece hayvancılık da dolaylı olarak desteklenmiş olacak. Kızılay'ın kurban kesim işlemlerinin resmi kanallardan gerçekleştirilmesi ise her türlü suistimalin önüne geçilmesini sağlayacak. Kızılay'ın bu yılki kurban fiyatı ise 275 TL olarak belirlendi. Vatandaşlar, kredi kartına Kızılay internet sitesi, 168 ücretsiz çağrı ve bağış hattından 4 taksit yaptırarak bağışta bulunabilecekler./yeni şafak