Aydın"da ihtiyaç olan kan bağışını sağlıklı ve düzenli hale gelmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapan Kızılay, Aydın merkezdeki okul müdürleri ile toplantı düzenledi.

Halk Eğitimi Merkezi"nde düzenlenen toplantıya Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Özbay, Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, , Kızılay Aydın Şube Müdürü Mehmet Marangoz, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Özbay, kan bağışının önemine değinerek eğitim camiası olarak öğrencilere ve velilerimize kan bağışının öneminin anlatılmasını istedi.

Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci konuşmasında 143 yıllık bir geçmişi olan Kızılay"ın çalışmalarından söz ederek, “Kızılay her geçen gün kendini yenileyerek daha çağdaş daha modern olma yolunda hız kazanıyor.

Gerek kan bağışı gerek afet yardım ve gerekse sosyal yardım alanında çalışmalarımızı artırıyoruz. Halka ulaşmanın en kolay yönlerinden biri okul müdürlerimiz. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılayın hedefleri ve kan bağışının faydaları konusunda konuşan Kızılay Kan Bağışı Ege Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök ise, kan bağışı konusundaki yatırım ve özel projelerin hep Aydın"dan başladığını söyleyerek Aydınlılara teşekkür etti. Gök, “Atatürk Meydanı"ndaki kan bağışı konteynırı Türkiye"de ilk olarak Aydın"da yapıldı.

Buradaki bağışlanan kanlar mevcut kan bağışının yüzde 40"ını oluşturuyor. Öğrencilerimiz ile duyarlı öğrenci velilerine ulaşmak istiyoruz. Bize bu imkanı sunan Başta Valimiz Hüseyin Avni Coş olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü"ne ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.