"Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın hafifletilmesini istedik. Tüm kulüpler aynı fikirde. Aklın yolu bir" dedi...
 
 
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl net mesajlar verdi. Gençlik ve Spor Bakanı SuatKılıç ile kulüp başkanları arasında yapılan toplantının çok olumlu geçtiğini anlatanKızıl, "Sporda Şiddet veDüzensizliğiÖnleme Yasası'nın hafifletilmesini istedik. Bu fikreGalatasaray da dahil tümkulüpler destek verdi. Bazen bu konularda 1-2 fire verebilirsiniz. Ama toplantıda gördük ki 18 kulüp de aynı fikirde.Aklın yolu bir" diye konuştu. 
 
Cezayı kulüp çekmesin 
 
Kırmızı-Siyahlı kulübün başkanı sözlerine şöyle devametti: "Örneğin İbrahimKızıl bir hata yapıyorsa bunun faturasının Gaziantep halkına ve Gaziantepspor camiasına kesilmemesi gerek. Tamamen direksiyon bizimelimizde. Kimkötü kullanıyorsa o cezasını çeksin. Taraftarın ne günahı var? Kimhata yapmışsa sonucuna katlansın.Onlara ceza verilsin ama kulüpler bu konunun dışında kalsın. Zaten toplantıda bunu bizzat ben dile getirdim." İbrahimKızıl, Galatasaray'ın her toplantıya farklı bir isimle gelmesine saygı duyduklarını da ifade ederek, "Önemli olan burada aynı fikir çerçevesinde toplanabilmekti. Bu da gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
 
Kılıç pozitif etki kattı
 
Gaziantespor Başkanı İbrahim Kızıl, toplantının olumlu geçmesinde en büyük etkenin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğunu söyledi. 
 
Sorunlar izlenecek 
 
Kzıl, "Sayın Bakan Kılıç bizden birisi gibiydi. İlk defa bu düzeyde rahat bir toplantı yaptık. Bence bu toplantılar sık sık olacak. Bakanımız Gaziantepspor maçına da gelecek, Antalyaspor maçına da gidecek. Sorunları yerinde izleyip, futbolun içinden çıkmayacak" dedi. Kızıl, başkanlığı süresince ilk kez bir toplantının bu kadar pozitif geçtiğini de sözlerine ekledi.
 
Orçun ÖZATEŞ- Telegol- BUGÜN