Güneş doğup etraf aydınlanınca paniğe kapılan şoför eyleminden vazgeçip kaçtı. Tedavi altına alınan genç kızın fotoğraflardan teşhis ettiği saldırgan yakalandı.

İstanbul"da taksici Muhammet Salih Genç (32), sabahın erken saatlerinde Kadıköy"den aracına binen üniversite öğrencisi M.S."ye (18) tecavüze yeltendi. M.S. Eminönü İskelesi"ne gitmek istediğini söylediyse de şoför aracı İzmit otoyoluna sürdü. Esatpaşa Mevkii"nde otomobili durduran taksici, M.S."ye “Seni öldürürüm” diyerek tecavüze yeltendi. 20 dakika direnen M.S. bağırarak yardım isterken, güneş doğdu ve etraf aydınlandı. Yakalanma korkusuyla paniğe kapılan şoför, direksiyon başına geçince, M.S. de kaçarak civardaki bir eve sığındı. Kızlarının haber vermesiyle, saklandığı eve gelen aile, yüzünde darp izleri ile boğazındaki morluklar olan M.S."yi hastaneye götürdü.

Tecavüzden sabıkalı

M.S. daha sonra gittiği Ataşehir Araştırma Büro Amirliği"nde ifade verdi. Ekipler de aynı güzergâhta geçen ocak ayında, bir turiste tecavüz eden ancak turist mahkemeye gelmeyince bir ay önce tahliye olan Genç"ten şüphelendi. M.S., Genç"i fotoğrafından teşhis etti. Kartal"da eşi ve çocuğuyla birlikte oturduğu evden alınan taksici M.S. ifadesinde “Alkollüydüm. Hap almıştım. Birlikte olmak istedim. Direndi” diyerek suçu itiraf etti. Taksici tutuklanarak Maltepe Cezaevi"ne konulurken, şok geçiren M.S. psikolojik tedaviye alındı./hürriyet