Ergenokon tutuklsu Emekli Albay Arif Doğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Arif Doğan'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Babasının halen yoğun bakımda tutulduğunu ifade eden Arif Doğan'ın kızı Arzu Doğan, "Bu Ergenekon falan değil sağlık skandalı, korkunç bir insan hakları ihlali" dedi.

Doğan'ın kızı Arzu Doğan, "Babamın durumu çok kritik, hayati tehlikesi devam ediyor. Şuan yoğun bakımda tutuluyor" dedi. Gözyaşları içerisinde gazetecilere açıklamada bulunan Arzu Doğan, "Sesimizi kimse duymadı. Babam Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen rapora rağmen apar topar taburcu edildi. Elimizde kurul raporu var. Hayatını idame ettiremeyeceğine rağmen bir rapor var. Buna karşı Silivri
Cezaevi'ne nakledildi" diye konuştu.

Babasının cezaevine cuma günü gönderildiğini ifade eden Doğan, "Bu 2 gün içinde durumunun iyi olduğu söyleniyordu, ancak bu süreçte hastanelere acil giriş çıkışları olmuş. Cezaevinde kuyruk sokumunu kırmış. Yetersiz olmasına rağmen Silivri'deki hastaneye kaldırmışlar. 3 gün boyunca orada tuttular ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Babamın ayrıca çok ciddi kalp rahatsızlıkları var. Ardından Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderiyorlar. Hastanenin kabul etmemesi üzerine tekrar Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüyorlar. Orada babam yoğun bakıma bile alınmadan sabaha kadar acil serviste tutuyorlar. Sabaha kadar hiçbir şey yemiyor. Babamı bu durumda iken tekrar taburcu edip cezaevine gönderiyorlar. Hastaneler arasında babamın gezdirilmesi süreci devam ediyor. Şuan da babamın durumu çok ağır. Babam en son getirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda ve ölmek üzere"" diye konuştu.

Babasının neyle suçlandığını bile bilmediğini söyleyen Doğan, "Adalet Bakanlığı ve insan hakları örgütleri neden sesimizi duymuyorlar. Babam şuan neyle suçlandığını bile bilmiyor. Suçu sabit olsa bile yasa gereği tüm bunlar yaşatılmamalı. Benim babam bu ülkeye 40 yıl hizmet etti. Abdullah Öcalan'a sahip çıkan onu tedavi eden devlet benim babama sahip çıkmıyor. Bu Ergenekon falan değil sağlık skandalı, korkunç bir insan hakları ihlali. Neden biz bunları yaşamak zorundayız. Toplum neden bu kadar tepkisiz? Babam devlete yıllarca hizmet etmiş birisi ve şuanda ölüyor. Ben elini bile tutamıyorum. O da neyle suçlandığını bilmiyor" diye konuştu.

İHA