İZMİR'in Urla İlçesi'nde, tartıştığı annesi Zehra Özbay'a sinirlenip evden kaçan ilköğretim öğrencisi 10 yaşındaki Ramiz Özbay'dan dünden beri haber alınamıyor. Küçük çocuğu bulmak için İzmir Sivil Savunma ile Seferihisar AKUT ekiplerinden oluşan 46 kişilik ekip arama çalışması yapıyor. Tüm aramalara rağmen Ramiz bulunamadı.

Urla Torasan Mahallesi Doğakent Sitesi'nde oturan Ramiz, dün sabah annesi Zehra Özbay ile evde tartıştıktan sonra, “Arkadaşıma gidiyorum” diyerek evden çıktı. Uzun süre eve gelmeyince telaşlanan anne Zehra Özbay, aramalarına rağmen oğlu Ramiz'i bulamayınca olayı Emniyet'e bildirdi. Polisin çevrede yaptığı aramalarda çocuk bulunamayınca, İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi"nden yardım istendi.

AKUT Seferihisar sorumlusu Vahti Sarıkaya 16 kişi ile İzmir Afet ve Acil Kurtarma'dan 30 kişilik toplam 46 kişilik ekip kayıp çocuğun bulunması için çalışma başlattı. Dünden beri çalışmalarına devam eden ekipler kayıp çocuğu bulamadı. AKUT Seferihisar sorumlusu Vahit Sarıkaya, çocuğun evinin bulunduğu yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda arama yaptıklarını, tüm aramalara rağmen şu ana kadar bir sonuç elde edemediklerini, belirtti.

Sarıkaya, hava karardıktan sonra arama çalışmalarını sonlandırıcaklarını, aramalara yarın sabah devam edeceklerini söyledi. Arama çalışmalarına küçük çocuğun yakınları ve mahalleli de katılıyor.

ANKARA'DAN GELMİŞLER

Ekiplerin bulunması için seferber olduğu ancak izine ulaşılamayan 10 yaşındaki Ramiz'in, ailesiyle tatil için oturdukları Ankara'dan İzmir'in Urla İlçesi'ne geldikleri öğrenildi. Ramiz'in, Ankara Oran'daki Süleyman Uyar İlköğretim Okulu öğrencisi olduğu, 3 kardeşinin daha bulunduğu, babası Yalçın Özbay'ın ticaretle uğraştığı kaydedildi.

DHA