SAMSUN'da, 17 yaşındaki Ş.Y., sevdiği kız arkadaşıyla görüştüğünü öne sürdüğü aynı yaştaki Tolga Yayla'yı bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan S.Y. tutuklandı.

Bahçelievler Mahallesi'nde dün saat 21.30'da meydana gelen olayda, aynı kızı seven Ş.Y. ve Tolga Yayla, Uğur Mumcu Parkı'nda karşılaştı. Ş.Y., sevdiği kız ile görüşmekle suçladığı Tolga Yayla ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taşıdığı bıçakla Tolga Yayla'yı göğsünden yaraladı. Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olaydan sonra kaçan ancak bu sabaha karşı Derebahçe Mahallesi'ndeki evine girerken polis tarafından yakalanan Ş.Y. gözaltına alındı.

Daha sonra nöbetci mahkemeye sevk edilen genç burada verdiği ifadesinde, Tolga Yayla'yı öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyledi ve "Benim sevdiğim kız ile çıkıyordu. Kızdan uzak durmasını söyledim. Bana küfür edince kavga ettik. Çok pişmanım" dedi. İşsiz olduğu belirtilen Ş.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHA