Söke Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu tadilat işleminin okullar açıldıktan sonra yapılmasına tepkiler Söke"de giderek büyüyor. Yaklaşık 300 civarında kız öğrenciyi barındıran Söke Lisesi Rasih Azbazdar Kız Öğrenci Yurdu tadilatı öğrenciler için çile oldu.
Eğitim-öğretim yılı için ilçe dışından Söke"ye gelen ve barınma sorunu yaşayan kız öğrenciler kalacakları yurtta inşaatın devam ettiğini görünce şaşkınlık yaşadı. Bu durum sadece öğrencileri değil, tüm Söke"ye şaşkınlık yaşattı. İhale süreci nedeni ile geciktiği belirtilen kız öğrenci pansiyonu tadilatı nedeniyle pansiyonda kalması gereken öğrenciler, tadilat bitim süresine kadar Çıraklık Eğitim Merkezi yatakhanesi ve İŞKUR binasındaki konaklama katına yerleştirildi. Söke dışından gelerek çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler yemeklerini Söke Lisesinde yiyip, Söke"nin iki ayrı ucunda bulunan ve kendilerine tahsis edilen yatakhanelere gidiyor. Özellikle kız öğrencilerin ilçenin Sanayi Sitesi içinde yer alan ve ilçe merkezine uzak konumda bulunan Çıraklık eğitim merkezinde kalma zorunluluğunda bırakılması büyük tepki görüyor. Öğrencilerin okulları, yemek yedikleri Söke Lisesi ve kaldıkları yurtlara geliş-gidişleri çileye dönüştü. 180 öğrencinin Çıraklık Eğitim Merkezi"nde, 120 öğrencinin ise İŞKUR binasında konakladığı öğrenildi.
İlçede herkes tadilatın okulların kapalı olduğu yaz aylarında tamamlanması gerektiği görüşünde birleşirken; güçlendirme ve bakım çalışmalarının yapıldığı Söke Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu"ndaki tadilatın üç ay kadar daha sürebileceği söyleniyor.
Kız öğrencilerin kaldığı Söke Lisesi öğrenci pansiyonu güçlendirme ihalesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtilirken; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken tadilatın okulların açılmasıyla birlikte başlamasına ödenekler ve ihale sürecinin uzamasını neden olarak gösteriyor.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer tadilatın geç kaldığını ancak ihalenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığının altını çizdi. Öğrenciler için imkanlar dahilinde çıraklık eğitim merkezi yatakhanesi ve İŞKUR binasını tahsis ettiklerini belirten Kaymakam Demirezer; “Elbette bu tadilat işlemi okullar açılmadan tamamlanmalıydı. Ancak olmadı. Bu aşamada öğrencilerimizin mağdur olmamaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.