ORDU’nun Ünye İlçesi Ayanikola Mevkii’ne denize giden 49 yaşındaki Nazmiye Yıldız ile kızları Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencisi Öznur Yıldız (20), Özlem (22) ve Tuğba (19) bir süre yüzerek eğlendi. Ancak bir ara anne Nazmiye Yıldız, kızlarının akıntıyla sürüklendiklerini fark edince bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Sahilden denize atlayanlar Tuğba ve Özlem Yıldız kardeşleri kurtardı, Öznur Yıldız ise dalgalar arasında gözden kayboldu. Gelen dalgıçlar yaklaşık 45 dakika süren arama sonucu Öznur’un cansız bedenini denizden çıkarttı. Anne Nazmiye Yıldız sinir krizleri geçirdi. Özlem ve Tuğba Yıldız kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İmam ve öğrencileri boğularak can verdi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinden tatil için Muğla’nın Akyaka beldesine giden 30 kişilik Kuran kursu öğrencileri, dün Gökçe köyünün sahil kısmına gezmeye gitti. İmam ve beraberindeki 5 öğrenci burada serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra öğrenciler ve imamın boğulma tehlikesi geçirdiğini farkeden sahilde bulunan uçurtma okulunun görevlileri ve bazı vatandaşlar hemen denize atladı. 3 öğrenci sağ olarak kurtarıldı. İmam Mustafa Türkmen (32) ile kurs öğrencileri Çetin Kirman (13) ve İbrahim Çakmakçı’ya (12) ise ulaşılamadı. Sörf okulu öğrencilerinin bir saat aramasının ardından imam ve iki öğrencinin cesetlerine ulaşıldı.

Emniyet müdürü sudan çıkamadı

DENİZL’DEN Uşak’a tayini çıkan Çevik Kuvvet Şube Müdürü, evli ve 2 çocuk babası 42 yaşındaki Hakan Bülbül, bir haftalık tatilini geçirmek üzere Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi’nde oturan yakınlarının yanına gitti. Hakan Bülbül eşi Nafiye Bülbül ile akşam saatlerinde plaja gitti. Serinlemek için denize giren çifti şiddetli bir dalga savurdu. Çırpınmaya başlayan çifti görenler yardım etmek için denize koştu. Eşinin yardımıyla suyun üzerinde tutunabilen Nafiye Bülbül, yardıma gelenler tarafından kurtarıldı. Emniyet Müdürü Hakan Bülbül ise boğularak yaşamını yitirdi. Yeğenini kaybeden amca Ahmet Bülbül, “Çok iyi yüzme biliyordu. Boğularak öleceği hiç aklıma gelmezdi” dedi.