Antalya'daki bir özel hastanede gerçekleştirilen operasyonla 53 yaşındaki kişiye, 64 yaşındaki dayısının böbreği nakledildi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsun'da yaşayan ve 30 yıldır böbrek hastası olan 53 yaşındaki Nejdet Şentürk, son iki aydır diyalize girmeye başladı. Bu sürede nakil için olanakları araştıran Şentürk'e 64 yaşındaki dayısı Hüseyin Ediz böbreğini vermek istedi. Yapılan kontrollerde nakil için sorun görülmedi.

Hastanenin Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla Hüseyin Ediz'in böbreği, yeğeni Nejdet Şentürk'e nakledildi.

Evli ve iki çocuk babası Nejdet Şentürk, naklin ardından yaptığı açıklamada, kendisine böbreğini bağışlayan dayısı Hüseyin Ediz ve operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Hüseyin Ediz ise kız kardeşinin de böbrek hastası olduğunu, ona böbrek vermek için hazırlandığı sırada kardeşini kaybettiklerini anlattı. Yaşadıkları büyük üzüntünün ardından zaman kaybetmeden Şentürk için nakil işlemlerine başladıklarını belirten Ediz, ''Verici olmak için böbreğimin uygun çıkmasını çok istedim. Sonuç olumlu çıkınca, dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Bu mutluluk herkese nasip olsun'' dedi.