Koruma altındaki Halep çamları bulunan Pina Yarımadası"nda 85 dönümlük araziye bin 200 yataklı otel inşaa eden MNG Holding"in yasaya aykırı olarak kıyıyı doldurmasından sonra başlayan tartışma yeniden alevlendi. Muğla İl Genel Meclisi"nin dolgu alanını kaldırması için firmaya yazı gönderdiği gün, Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan da Milas Defterdarlığı"na bir yazı ulaştı. Yazıda doldurulan alanla ilgili işgaliye bedelinin tespit edilmesi istendi. Şirketin başvurusuna “uygundur” diyen bakanlık, imar planının da buna göre değiştirilmesini istedi.
Kaçak dolgunun ardından Güllük Liman Başkanlığı 10, Milas Kaymakamlığı da şirkete 11 bin 500 YTL para cezası kesmişti. Muğla İl Özel İdaresi de son olarak şirketi 25 bin YTL"lik para cezasına çarptırmıştı.

4 Mayıs"a kadar şirketin bakanlıktan izin alması aksi taktirde dolgu alanı kaldırması gündeme gelmişti. Ancak şirket, son gün Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan aldığı yazıyla dolgu alanla izni almış oldu.

YEREL İDAREDEN FARKLI KARAR
Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü Encümeni, Pina Yarımadası"nda denizi dolduran şirketin alanı eski haline getirmesi yönünde karar aldı.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, şirkete Muğla Valiliği aracılığıyla yazı yazdıklarını ve bu şirketten dolgu yapılan alanın eski haline getirilmesini istediklerini hatırlattı. Atçı, “Yazımız doğrultusunda, Muğla İl Özel İdare Encümeni kaçak dolgunun kaldırılması yönünde karar aldı. Ancak bu kararın halen İmar Müdürlüğüne gitmediğini öğrendik” dedi.

Milas Kaymakamlığı tarafından şirkete herhangi bir ek süre verilmesinin söz konusu olmadığını belirten Atçı, şunları kaydetti:

“Dolgunun kaldırılması yönünde alınan karar İmar Müdürlüğüne gelince, bizden sürecin hayata geçirilmesi için kolluk gücü yardımı veya başka yardım istenir. Biz sürecin hayata geçmesine yardımcı oluruz. Şirkete, dolgunun kaldırılması sürecinde ek zaman verme yetkisi bizde değil. Bu yetki ve sürecin bundan sonraki gelişimi İl Özel İdaresine ait.”

Muğla İl Özel İdare Encümeninin aldığı kararın İmar Müdürlüğüne tebliğ edilmesi beklenecek.