Bankacılık işlemlerindeki rekabet bankacılık dışı hizmetlere de taşmaya başladı. Müşterilerine kredi, havale, EFT, otomatik ödeme gibi temel bankacılık hizmetlerini sağlayan bankalar, şimdilerde Oscar törenine katılmak, Monaco'da Formula 1 pilotlarıyla araba kullanmak, Hollywood yıldızlarıyla baş başa yemek yemek gibi hayalleri de tek telefonla yerine getiriyor.
 
Para dergisinin haberine göre; bankalar, 'konsiyaj' adı altında verdikleri bu özel hizmetleri genelde yüksek gelir grubuna sahip kart müşterilerine sunuyor. Kişiye özel hizmetlerden bazıları şöyle:
 
HİZMETTE SINIR YOK!
 
HSBC
 
LONDRA'daki çok özel bir parti için bilet bulamayan müşteriye, partiye 4 saat kala davetiyesi ulaştırıldı. Diğer bir müşteriye UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final maçına bilet bulundu.
 
Banka ayrıca, bazı kartların sahiplerine gerekli hallerde uçak-otobüs bileti temin ediyor, 2 gecelik otel masrafını karşılıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde yat, lüks apartman dairesi kiralıyor.
 
AKBANK
 
KREDİ kartı müşterilerine sunulan Sarı Hat, 7 gün 24 saat, ihtiyaç duyulan asistanlık hizmetleri, seyahat planları gibi konularda yardımcı oluyor. Özel şoför ve VIP transfer servisinin yanı sıra danışmanlık gibi hizmetler veriyor.
 
TEB
 
ÖZEL Bankacılık müşterilerine konsiyaj hizmeti sağlıyor. Hollywood dizisinde görüp beğendiği çantayı almak, sevdiği dizinin setine gitmek, İtalya'yı lüks arabayla dolaşmak gibi istekleri karşıladı.
 
FİNANSBANK
 
MONACO'da F1'i en önde izletti. Hayranı olduğu Hollywood yıldızıyla baş başa akşam yemeği yemek isteyen müşterisinin bu hayalini gerçekleştirdi. Milyarlarca gerçek yıldızdan birine ismini vermek isteyenlere bu hizmeti sağladı.
 
GARANTİ
 
MADONNA'dan Kate Moss'a kadar birçok kişinin faydalandığı Quintessentially konsiyaj şirketiyle işbirliği yapan banka, hayat danışmanı hizmeti veriyor. Kişiye özel ihtiyaçları karşılıyor. Bir müşterinin New York'tan aldığı ve küçük gelen ayakkabısı değiştirildi.