Genç, zeki ve yetenekli. Bu üç kelime, 2008 CFDA/ VogueModa ödülünü alan Alexander Wang"i anlatmaya yetiyor. 24 yaşındaki Wang, başarısını şöyle anlatıyor; “Fırsatlar şehri New York"ta yaşıyorum. Kalbimi vereceğim her şeyi yapabilirim”. San Francisco"dan New York"a Parsons School of Design"da okumak için taşınan tasarımcı, mezuniyetini beklemeden okuldaki ilk senesinin ardından ilk koleksiyonunu yarattı. Wang, “Okuldan arta kalan zamanımda koleksiyonumüzerinde çalıştım ve Teen Vogue dergisinden bir editörü davet edip koleksiyonumu sundum. Editör de koleksiyonumu başarılı bulunca ilk adımı atmış oldum” diyerek yükselen başarı eğrisinin hikayesini anlatıyor.

İÇ GÜDÜLERİYLE İLERLEDİ
Genç yaşta piyasaya atılmasının çok eleştirildiğini dile getiren Wang, insanların ismini duymamış olduğu için başarıyı yakalamayacağını düşündüklerini söylüyor. Haksız olduklarını ispatlamanın büyük haz verdiğini de ekliyor. Piyasada hep aynı şeylerin olduğunu ve farklı tasarımlar yaparak başarıya ulaştığına inanıyor. “İçgüdülerime güvendim. İnsanların giymek isteyeceği farklı tasarımlar yarattım; kaşmirden atlet bluzlar, motosikletçi montu ya da farklı kesimde küçük siyah elbiseler...” diyen tasarımcı,müşterileriyle bağ kurmasının başarısında katkısı olduğuna inanıyor. Rachel Bilson,Mischa Barton, Lindsay Lohan, Sarah Jessica Parker genç tasarımcıyı takip eden ünlü isimlerden. Wang"in tasarımları Amerika dışında Japonya, Çin, Kore, İsviçre, Avusturya ve Türkiye"de de biliniyor ve satılıyor.

KOLEKSİYONU YOK SATIYOR
Ekonomik krizde alışverişin başka bir boyut kazanmasına rağmen Wang"in koleksiyonları yine 'sold out', yani tükenmiş. Bunda Wang"in koleksiyonlarındaki kıyafetlerin uçuk fiyatlarda olmamasının da etkisi büyük.

HEM TRENDİ HEM KLASİK
Alexander Wang"in ilkbahar-yaz koleksiyonunda canlı renkler dikkat çekiyor. Pembe ve turuncu gibi renklerin birlikte kullanılması koleksiyona hemtaze bir hava katıyor hemde klasik parçaları daha trendi yapıyor.

AYAKKABILARI ARZU NESNESİ
Koleksiyonunu tamamlayan çanta ve ayakkabıları sezonun hit parçalarından. Özellikle burnu açık bootie"leri her trendi kadının alışveriş listesinde. Ama maalesef koleksiyon çıkar çıkmaz bekleme listeleri oluştuğu için bulmak neredeyse imkansız.

KIŞ SEZONUNDA SİYAHTAN VAZGEÇMİYOR
- 2009-2010 sonbahar-kış defilelesinde Alexander Wang"in tasarımlarında ana renk siyah.
- Wang, koleksiyonunda deriyi bütün parçalarda kullanmış.
- Tasarımcı siyahı beyazla tamamlamış.
- Wang"in beyaz uzun gömleği favorimiz.
- Wang kadınları yine seksi, yine asi… - H2