2 yıl önce ilk kitabı olan 'Aslımca', ardından da geçtiğimiz aylarda 2. kitabı 'Hayatın aslı'nı kaleme alan genç yazar, Nazilli'deki okullara destek olmasının yanı sıra öğrencilere de burs vererek örnek oldu. Her iki kitabı da Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak ilköğretim 2. kademe ve liselere giren genç yazarın mutluluğu TÜYAP Kitap Fuarına davet edilmesi ile doruğa ulaştı.
14-21 Nisan 2012 tarihleri arasında açılacak olan fuara hazırlanan yazar; "Lise yıllarından bu yana kaleme aldığım ve ömrüm dediğim gerçek hayat hikayeleri ile oluşan kitaplarımın gelirini maddi sıkıntılar içerisinde olan öğrenciler ve destek bekleyen okullara harcadığım için çok mutluyum" dedi.

“HİKAYESİYLE BİRİNCİ OLUNCA FARK EDİLDİ”
Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrenim gördüğü sırada anılarını ve yaşanmış hayat öykülerini yazmaya başlayan Aslı Gencer, kitap okumayı ve edebiyatı sevmesinden dolayı hayatında kitap yazmanın bir uhde olduğunu ifade ederek "Mezun olduktan sonra evlendim. İki kızım oldu. Aradan geçen zamanda kitap yazma hayallerim sekteye uğradı. Kitap çıkarmak en büyük hayallerim arasındaydı fakat hangi yazarla görüşsem bu yolun çok özveri istediğinden ve maddi hiçbir getirisi olmadığından bu işi ancak çok seversem başarılı olabileceğimden bahsediyorlardı. Ama yazılarımı çok beğendiklerini bu konuda şevkimin kırılmamasını söylüyorlardı. Ben gerçekten bu işin maddi yönünde değildim, özveriyle başarılı olacağımı da biliyordum. Ama asıl hayallerimin gerçekleştiği zaman edebiyat yarışmasına katıldığım anla başladı. İnternette belli forumlarda köşe yazarlığı yapıyorken bir arkadaşım Edebiyat kulübünün anneler günü ile ilgili bir hikâye yarışması düzenlediğinden bahsetti. Hemen gerçek bir hikâye ile bu yarışmaya katılmak istediğimi belirttim ve yarışmada birinci oldum. Uzun bir süre internette birçok sitede yazım yayınlandı. Bir yayınevi kitap çıkarıp çıkarmak istemediğimi sordu. Eğer böyle bir şeye karar verirsem beni destekleyeceklerini belirtince kendimi bu güzelliklerin içerisinde buldum."
“KİTAPLARIN GELİRİ İLE OKUL VE ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİYOR”
Aslı Gencer Tunçyürek, yayınevinde ilk kitabından bin adet bastırdığını ifade ederek "İlk kitabım olduğu için korkuyla bastırdığım bin adet kitap kısa sürede tükenince doğru yolda olduğumu anladım. Eşim sürekli beni destekliyor ve kamçılıyordu. 'Paraya ihtiyacımız yok. istersen kitapların gelirini hayırlı işlerde kullanalım' dediğinde çok mutlu oldum. Zaten basım masrafını fazlasıyla çıkarttığımız için maliyetin dışındaki tüm parayı Nazilli'deki ihtiyacı olan öğrencilere burs, eksiği olan okullara da malzeme desteği sağlamaya karar verdik. 2. kitabım olan 'Hayatın aslı' basıldıktan sonra onun da gelirini bu işte kullanmaya başladık. şimdilik bir okula ve birkaç öğrenciye destek olabiliyorum. hedefim kitaplarımın sayısını ve baskı adedini artırarak daha fazla öğrenciye burs vermek ve okullara destek olmak. Allahım beni bu yoldan ayırmasın, utandırmasın. Umarım, güzel yazılarım ve kitaplarımla her daim okuyucularla buluşarak eğitime destek olurum" dedi.