Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, milli güvenlik dersinin kaldırılmasıyla birlikte 28 Şubat'ın son izlerinin silineceği söyledi. 28 Şubat'ta milli güvenlik ders kitaplarına giren irtica konusu da kaldırılacağını belirten Dinçer, "Artık Türk eğitim sistemi ideolojik değil rasyonel bir yapıya kavuşacak: İrtica gibi konular, Türkiye'nin mevcut temel politikaları doğrultusunda gözden geçirilecek" dedi. Eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Bakan Dinçer, milli güvenlik dersinin kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 2012-1013 Eğitim-Öğretim yılında artık milli güvenlik dersinin olmayacağını belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti: "Milli güvenlik derslerine giren 9 bin 300 subay katılıyordu. Bu ders konusu içerisinde anlatılan milli birlik, beraberlik, milli şuur vatan sevgisi artık Tarih, Sosyal Bilimler, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ile Vatandaşlık dersinde anlatılacak. Kaldırılan dersin yerine ilave öğretmen ataması yapılmayacak. Dersin kaldırılmasıyla 28 Şubat'ın da izleri silinecek. İrtica konusu dahil 1998 yılında ders kitabına dahil edilen konular çıkartılacak. Dersin kaldırılmasıyla ilgili konunu tüm taraflarıyla görüştük. Genelkurmay Başkanlığı ile herhangi bir ihtilaf olmadı. Milli güvenlik dersinin kaldırılmasıyla din dersinin aynı kategoride tutulmasını doğru bulmuyorum. Din dersinin zorunlu ya da seçmeli olması topyekün Türkiye'de eğitim sistemiyle alakalı. Şu an için din dersiyle ilgili bir çalışmamız yok." Şubat ayında yapılacak 17 bin öğretmen atamasına ilişkin atama kılavuzunun çok kısa zamanda yayımlanacağını belirten Dinçer, 2012'ye ilişkin asıl atamaların ağustos ayında olacağını söyledi. Atama sayısının yaklaşık ne kadar olacağına ilişkin gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermeyen Bakan Dinçer, "Bu konuda ağzıma kerpeten soksanız yine de konuşmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılabiliyor" dedi. ANKARA

Gelecek yıl 250 bin tablet dağıtılacak
Gazetecilerin FATİH projesiyle ilgili sorularını cevaplayan Bakan Dinçer, "Önümüzdeki bir yıllık süre içinde en az 250 bin öğrenciye de tablet dağıtmak durumunda kalacağız. Sonra giderek bu artacak. Tabletler internete açık olacağı için çocuklara yönelik bir kısıtlama olacak. Şu andaki sınırlamalarımız neyse hangi içerikler, genel anlamda bizim mahsurlu gördüğümüz içeriklerse, onlara ulaşmaları engellenecek. Öğrencilerin evlerinde kullandıkları internet de yine bizim ödemelerimiz içinde olacak, çocuklar onun için ücret ödemeyecekler" dedi.

Milli güvenlik 5'e bölünecek
Milli güvenlik dersine dayanak 1979 tarihli yönetmeliğin yürürlükten kaldırıldığına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. MEB'in açıklamasında ders içeriğindeki "aidiyet duygusu, milli şuur, vatan ve millet sevgisi, TSK'nın yapısı" gibi konular 8. sınıf Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi, 4-7. sınıf Sosyal Bilgiler, 9-10. sınıf Tarih, 11. sınıf Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinde işlenlecek. Askerlikle ve TSK ile ilgili konular Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersine alınacak. Uluslararası konular 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi içine alınacak.

SABAH