Nazilli'de ilköğretim ve ortaöğretim okulları 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına hazır. Son bir hafta içerisinde tüm eksiklikleri tamamlanan ilçedeki okullarda son eksik olan öğrencilere ücretsiz verilecek olan ders kitapları öğrencilerin sıralarına konarak pazartesi sürprizi hazırlandı. İlçe milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan nezaretinde öğrencilerin sıralarına poşetler içerisinde konan ders kitapları ile birlikte öğrenciler eğitime hazır hale geldi. Nazilli Recebbey İlköğretim Okulundan başlayan kitap yerleştirme işlemlerinde Milli Eğitim Şube Müdürü Erhan Aydın ve Recebbey İlköğretim Okulu Müdürü İdris İnceoğlu hazır bulundu.
Pazartesi sabahı kitapları hazır halde olacak olan öğrencilerin büyük bir sürprizle karşılaşacaklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında bakanlığımızın projesi çerçevesinde yayınevlerine bastırılan 304 bin ders kitabı yaz tatili süresince tamamlanarak teslim alındı. Poşetleme ve dağıtım işinin ihale edilmesinin ardından son bir hafta içerisinde bu dağıtım işlemi de tamamlanarak kitaplar poşetler içerisinde her sınıfa ayrı ayrı olmak üzere yerleştirildi. Sayın Başbakanımızın bizzat talimatları ile yapılan bu çalışma sayesinde okulun ilk gününden itibaren öğrencilerimiz ücretsiz kitaplarına kavuşmuş oldular. Öğrencilerimiz için hiçbir fedakarlığı esirgemeyen devletimizin onlardan istediği tek şey; kendilerine, ailelerine, ülkemize ve insanlığa faydalı birer birey olarak yetişmeleridir. Her yönüyle çalışmaları tamamlanan okullarımız eğitim ve öğretime hazırdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Toplan 352 öğrencinin eğitim gördüğü Nazilli"nin en eski 2. okulu olan Recebbey ilköğretim Okulundaki 13 derslikteki sıralara kitaplar tek tek yerleştirildi.