Aydın Kültür ve Kitap Günleri fuarı kapsamında fikir dünyasının önde gelen isimlerden Muhittin Küçük, Doç. Dr. Muhittin Akgül, Doç. Dr. Ayhan Tekineş ve Dr. Reşit Haylamaz Aydınlı okuyucularıyla buluştu. Binlerce kişinin ilgiyle takip ettiği “Aydın Kültür ve Kitap Günleri” etkinliğinde, en çok yazarların konferansları ilgi çekti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı konferanslarda Aydın"ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden olan Hacı Kemal Erimez"in hayatını yazan Muhittin Küçük"ün “Hacı Ata” kitabını anlattığı konferansta Aydınlılar göz yaşlarını tutamadı. 2 gün boyunca etkinliklere katılan Aydınlılar hem kitap özlemini giderdi hem de yazarlardan yazdıkları kitaplarla ilgili geniş bilgi alma fırsatını yakaladı. Aydın Kültür ve Kitap Günlerine katılan yazarlar, konferanslardan sonra kitaplarını imzaladı.

Halkın yoğun bir ilgisiyle karşılaşan yazarlardan Dr. Reşit Haylamaz; bu tür organizasyonları yaygınlaştırmayı düşündüklerini, belirterek, “Okur kitap satış noktalarına çok gitmiyor gitse de raftaki kitabı şekil olarak görüyor. Biz bunu gidermek için kültür günleri düzenledik. Çünkü yazarlarımızla okuyucularımızı buluşturarak kitaplarımızı göstermek istedik. Yaklaşık iki yıldır bu organizasyonlara devam ediyoruz, okur yazarla bir arada olma fırsatı buluyor” dedi.

Gelen okurlarla kısa süre sohbet etme fırsatı bulduğunu belirten Reşit Haylamaz, “Gördüğüm katarıyla merkez haricinde diğer ilçelerden de gelen okurlar vardı. Bu nasıl bir ilginin olduğunun göstergesidir. Bu yoğun ilginin sebebi geçmiş kültürümüze olan özlemdir. Halkımızın kendi kültürümüze nasıl sahip çıktığını resmi makamların görmesi lazımdır. Bundan sonra Türkiye genelinde şenlik havasında organizasyonlar düzenlemeyi planlıyoruz. Şimdiden Ocak ayında itibaren hafta sonarımız dolu. Bunun en güzel örneği Aydın"dır” diye konuştu.

VALİ COŞ"DA FUARA KATILANLAR ARASINDAYDI

İki gün içinde başta Vali Hüseyin Avni Çoş ve eşi Aylin Coş olmak üzere İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk , Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Cahit Demir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aydın Bölge Müdürü Yakup Balık ve ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Kaya ile birlikte yaklaşık 8 bin kişi Aydın Kültür ve Kitap Günleri"ni ziyaret etti.

Kitap fuarına gelerek tek tek stantları ve Kutsal Emanetler Fotoğraf sergisini gezen Vali Hüseyin Avni Çoş da, yetkililerden sık sık bilgi aldı. Dr. Reşit Haylamaz"ın “Efendimiz (SAV)” konulu konferansına da katılan Vali Çoş ve eşi Aylin Coş, duygulu anlar yaşadı.
Konferans sonrası Dr. Reşit Haylamaz"a çiçek veren Vali Çoş; “Böyle bir organizasyonu yapanlara teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlar her zaman yapılmalıdır” dedi.
Kitap stantlarını gezen Kemal Arslan isimli vatandaş da, Aydın"da böyle bir organizasyonun özlemini çektiklerini ve kendisinin fuardan çok istifade ettiğini ifade etti. Fuarın büyükten küçüğe herkese hitap ettiğini belirten Arslan, “Aydın"da kültüre dönük bu tür organizasyonları çok sık göremiyoruz. Burası insanın içini açıyor. Hem büyükler hem de çocuklar için harika bir organizasyon. Kendime, eşime ve kızlarıma kitaplar aldım” şeklinde konuştu.