Nazilli"ye bağlı Demirciler Köyü İlköğretim Okulu"nda öğretmen olarak görev yapan Osman Girgin, “Anlatabildiğim Üstad” isimli ikinci kitabını sicil amirleri olan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"a hediye etti.
Geçtiğimiz haftalarda kitap tanıtımını düzenlediği bir basın açıklamasıyla yapan öğretmen Osman Girgin, kitabını satışa sunmadan önce sicil amirlerine imzalayarak hediye etti. Kitabının 268 sayfadan oluştuğunu ifade eden Girgin; “Bu derlemeyi hazırlamak için yaklaşık iki yıllık bir çalışma yaptım. 28 yıldır özlemini duyduğum Üstad Necip Fazıl Kısakürek"i tanıma ve tanıtmak için bu eseri oluşturdum. Edebiyat dünyasının gök kubbesi diye takdim ettiğim "Üstad" hakkında kitap yazmak gerçekten zor iş. Bunun farkındayım ve sorumluluğunun ağırlığını taşımaktayım. Fakat şunu unutmamak gerekir ki, güzel veya çirkin olsun bu tip eserlerin çoğalmasından yanayım. Benim için önemli olan Üstad"a önyargılı olarak bakmayanların çoğalmasıdır. Belki böyle bir eseri okuyan bir arkadaşım veya edebiyat dünyasının duayeni sırf benim kitabımdaki eksiklikleri ve yanlış anlamaları düzeltmek için eser meydana getirecektir. Böyle olması bile benim için sevinç kaynağıdır. Edebiyat dünyasına bir eser daha kazandırmış oluruz” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ı ziyaret eden Girgin"e teşekkür eden Kaymakam Yıldız; “Necip Fasıl Üstad"ın yeterince anlatılmadığı kanısındaydım. Eğitim camiasında, okullarda tanıtılması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Necip Fazıl Üstad gerçekten çok büyük bir üstad, herhangi bir fikirle uğraşmış kim olursa olsun kendisini takdir eder. Bu kitap çok kapsamlı olmasa da öz olarak kendisinin anlatılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Osman Girgin"in sicil amirlerinden olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"ı ziyaretinde kitabı alan ve duygulanan Ercan; “Gençlik yıllarımızda Necip Fazıl Üstad"dan öğrendiğimiz çok faydalı bilgiler oldu. Kendisinin birçok konferansına katılma fırsatım oldu. Çok ilgili, dürüst, güvenilir ve ilkeli birisiydi. Hayatı dolu dolu insanların iyi vatandaş olmaları noktasındaki ideallerini ve ideoloji örgüsünü anlatmaya çalışan bir insandı. Necip Fazıl Üstad"daki o heyecan bizlere çok şeyler aşıladı. Türk Gençliğine öyle bir dinamizm, öyle bir idealizm aşıladı ki hakikaten belki o değer yargılarımızı o kişiliğimizin oluşma döneminde bize o kadar büyük fayda sağladı. Kişiliğimizin oturmasında en etkili olan insanlardan birisi, Türkiye"nin yetiştirdiği en önemli değerlerden birisidir” dedi. Konuşmasını sürdüren Ercan, bu kitabı yazarak Necip Fazıl"ın ne anlatmak istediğine ışık tuttuğu için meslektaşı olan Osman Girgin"e çok teşekkür etti.