Sinema yazarları ve eleştirmenlerinin Hürriyet için yaptığı değerlendirmede, 2009 yılında mutlaka izlenmesi gereken filmler listesinin ikinci sırasında usta yönetmen Zeki Demirkubuz'un son filmi 'Kıskanmak' yer aldı.
10 dalda Oscar adayı olan ve toplam 26 ödül kazanan ve ünlü yönetmen Danny Boyle'nin yönettiği 'Slumdog Millionaire' isimli filmin listenin üçüncü sırasında yer aldığı da düşünülürse, Demirkubuz'un yeni filmiyle oldukça iddialı olduğunu söylemek mümkün.
Yerli Film'in yapımcılığında çekimleri tamamlanan film, diğer Demirkubuz filmlerinden farklı olarak büyük bütçesi ile dikkat çekiyor.
Türk edebiyatının en iyi romanları arasında gösterilen Nahid Sırrı Örik"in "Kıskanmak"romanını beyazperdeye taşıyan Demirkubuz'un bu yıl Altın Portakal da dahil olmak üzere birçok yurtiçi ve yurtdışı festivalde başarı elde edeceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Listede; 'Kıskanmak' ile birlikte 3 yerli yapım dikkati çekiyor.

'Kıskanmak' setinden görüntüleri ilk kez haberturk.com yayınlamıştı.

Listede yer alan diğer filmler:

BENJAMIN BUTTON'IN TUHAF HİKAYESİ

Yön: David Fincher Oyn: Brad Pitt, Cate Blanchett
Oscar'da 13 adaylığı olan Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, jüri üyelerinin daha adını duyar duymaz merak etmeye başladıkları bir film. Film, F. Scott Fitzgerald'ın bir hikayesinden uyarlandı. Benjamin Button, I. Dünya Savaşı sırasında yaşlı bir adam olarak doğar. Annesi doğumda ölür. Babası, çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısında dehşete kapılıp onu bir huzurevinin kapısına bırakır. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin Button gençleşmeye başlar.

KISKANMAK

Yön: Zeki Demirkubuz Oyn: Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç, Nergis Öztürk
Zeki Demirkubuz'un son filminin çekimleri devam ediyor. Nahit Sırrı Örik'in romanından uyarlanan film, 1930'ların Zonguldak'ında geçiyor. Güzel bir kadınla çirkin Seniha'nın mücadelesi anlatılıyor. Yönetmen filmini “Çirkin olmanın nasıl bir şey olduğu üzerine çok kafa patlattım” diye özetliyor. Jüri üyelerinden Mevlüt Tezel “İnsan psikolojisinin dehlizlerinde kaybolmamıza yol açacak. Berrak Tüzünataç'ın vereceği oyunculuk sınavını da merak ediyorum” diyor.

SLUMDOG MILLIONAIRE

Yön: Danny Boyle Oyn: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla
27 Şubat'ta gösterime girecek film, 26 ödül topladı. 10 dalda da Oscar adayı. Jamal Malik, Mumbai'nin gecekondularında yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında çok başarılı olunca, hile yaptı diye tutuklanır. Oysa her bildiği sorunun cevabı hayatıyla ilişkilidir.

PUBLIC ENEMIES

Yön: Michael Mann Oyn: Johnny Depp, Christian Bale ve Marion Cotillard
Bryan Burrough'un “Halk Düşmanları” adlı kitabından uyarlandı. Amerika'da 1930'larda FBI ajanı Melvin Purvis'in ünlü suçlular John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd'u cezaevine tıkma çabası anlatılıyor. Yönetmen bu türün ustası Michael Mann. Gangster filmlerini özleyenlere göre.

GÖLGESİZLER

Yön: Ümit Ünal Oyn: Selçuk Yöntem, Taner Birsel
27 Şubat'ta vizyona girecek film, Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler kitabından uyarlandı. Filmin hangi yılda geçtiği de, köyün neresi olduğu da belli değil. Köyde yaşayanlar arasında bazıları kaybolur, sanki buharlaşırlar. Köyün eski berberi Cıngıl Nuri yıllar önce kaybolmuştur. İstanbul'dan gelen yeni berber, dükkânı kiralayıp işletir. Muhtar, tuhaf kayıplarla uğraşır.

INGLOURIOUS BASTARDS

Yön: Quentin Tarantino Oyn: Brad Pitt, Diane Kruger
Quentin Tarantino son filmi İkinci Dünya Savaşı'nda geçiyor. Ailesinin Nazi Albay Hans Landa tarafından katledilmesine tanıklık eden Shoshanna Dreyfus, Paris'e kaçar. Orada sinema salonu işletir. Avrupa'nın başka bir köşesinde de Teğmen Aldo Raine, düşmana misilleme yapmak için bir grup kurar... Film ilk kez mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde gösterilecek.

WATCHMEN

Yön: Zack Snyder Oyn: Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Billy Crudup
6 Mart'ta vizyona girecek film, Alan Moore ile Dave Gibbons'un Hugo ödüllü çizgi roman serisinden uyarlandı. Watchmen; 1985'te ABD ve SSCB arasında yaşandığı varsayılan, süper kahramanların çarpıştığı savaşı anlatıyor. Jüri üyesi Nil Kural “En iyi grafik romanlardan biri olan Watchmen'in sinema uyarlanması, başından beri takip ettiğimiz çok iddialı bir proje” diyor.

BEŞİR'LE VALS

Yön: Ari Folman
Film Altın Küre'de Yabancı Dildeki En İyi Film Ödülü'nü aldı. 6 Şubat'ta vizyona girecek. Bu animasyon, otobiyografik bir çalışma: Yönetmen Ari Folman barda arkadaşıyla sohbet etmektedir. Arkadaşı, Ari'ye durmadan gördüğü bir kabustan bahseder: 26 vahşi köpekten kaçmaktadır. Bu kabusun iki adamın da Lübnan Savaşı'nda yaşadıklarıyla ilgisi olduğu kanısına varırlar. Ari, hayatının o dönemiyle ilgili pek bir şey hatırlamadığını fark eder.

MILK

Yön: Gus Van Sant Oyn: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin
1978'de suikastta öldürülen Amerikalı ilk gay politikacı Harvey Milk'i anlatan film Oscar'ın da favorilerinden. Jüri üyelerimizden Mevlüt Tezel, “Yurtdışındaki meslektaşlarımız Sean Penn'ın oyununu çok övüyor. Film, hem bu nedenle hem de ülkemizdeki eşcinsellerin sorunlarının da gündeme gelmesine vesile olacağına inandığım öyküsüyle öne çıkıyor” diyor.

MOMMO

Yön: Atalay Taşdiken Oyn: Mustafa Uzunyılmaz, Mete Dönmezer, Mehmet Usta
Konya'da Çavuş Köyü'nde geçen Mommo, Atalay Taşdiken'in ilk filmi. 5-15 Şubat'taki Berlin Film Festivali Genç Kuşak Yarışması'na seçildi. Oyuncular bölgeden seçildi. Hasan Dede, Ahmet ve Ayşe isimli iki torunuyla yaşar. Çocuklar her gece damda konuşarak uyur. Hayallerinde adının Almanya olduğunu öğrendikleri yere giderler. Bahçedeki salıncaksa korktukları Mommo adlı hayali yaratıktan saklandıkları sığınaktır.

H2