Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi üreterek aile bütçesine gelir elde etmek isteyen bayanların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi tarafından son olarak dört gruptan yirmi Aydınlı bayana 16 bin YTL"lik mikrokredi dağıtımı yapıldı.
Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesinde yapılan nakit kredi dağıtımında Aydın Merkez Hasanefendi, Cuma Mahallesi , Adnan Menderes Mahallesi ve sakini bayanlar 800 YTL"lik nakit kredilerini merkez sorumlusu Kübra Ozan"ın elinden aldı.
Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi Müdürü Ramazan Yılmaz kişi başı 800 YTL"den oluşan nakit kredilerin merkezde bayanlara elden teslim edildiğini belirterek “Mikrokredi kullanan her bayandan 1 YTL"lik tasarruf parası alıyoruz. Bu 1 YTL"lik miktar mikrokredinin geri ödeme zamanı olan 46 hafta boyunca alınıp daha sonra tekrar bayanlara teslim edilecek. Mikrokredi uygulamasından faydalanan bayanlar bir hafta sonra 21 YTL"lik geri ödemelere başlayacaklar. Mikrokredinin geri ödemesinin bütün teminatı karşılıklı güvene dayanıyor. Çünkü kefil, senet gibi yasal zorunluluklarımız yok. Aydınlı bayanların mikrokredi uygulamasına gösterdiği ilgi üst düzeyde bu bizi çok mutlu ediyor. Merkezimizde sadece kredileri vermekle kalmıyor. Alınan kredinin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının da takibini yapıyoruz. Belirlediğimiz günlerde mikrokredi uygulamasından yararlanan bayanlarla toplanıp eğitim çalışmalarımızı da yapıyoruz” dedi.