BDP’nin Siirt’te desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve partinin eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kayanak, Siirt’teki mitingde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. 
 
Kışanak, önümüzdeki süreçte, Türkiye’de demokratik bir Cumhuriyet inşa etmek, demokratik anayasa yapmak, barış ve kardeşçe yaşamak için mücadele verdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün "Bana 367 milletvekili verin ben de size anayasa yapayım" dediğini söyleyen Kışanak, şöyle dedi: 
 
"Buradan biz halkımızla birlikte nasıl bir anayasa istiyoruz, hep beraber kararlaştıracağız, bunun aksini de kabul etmeyeceğiz. Başbakan 367 değil 400 milletvekili de çıkarsa biz kabul etmediğimiz bir anayasayı yaptırtmayacağız, buradan ilan ediyoruz. Türkiye halkı bir bütün olarak Tayyip Erdoğan’ın Başbakan’ın, AKP hükümetinin gerçek yüzünü biliyor. Artık ona bir daha böyle bir saltanatın keyfini sürme imkanı vermeyecek. 
 
Tüm Türkiye halkına güveniyorum, demokratik bir anayasa yapmak konusunda somut bir ışık görmese AKP’ye bunun iznini vermeyecektir. Tüm Türkiye halkının demokrasi mücadelesini buradan saygıyla selamlıyorum. Şimdi sizlere soracağım nasıl bir anayasa istiyoruz? Burada bu meydanda kararlaştıracağız tamam mı? Ankara duysun, Tayyip Erdoğan duysun. Biz nasıl bir anayasa istiyoruz? Demokratik bir cumhuriyet istiyor muyuz? Demokratik özerklik istiyor muyuz? Ana dilde eğitim istiyor muyuz? Demokratik özerk Kürdistan istiyor muyuz? Tüm siyasi tutsakların özgür kalmasını istiyor muyuz? Kürt halkının önder olarak kabul ettiği sayın Abdullah Öcalan’ı aramızda görmek istiyor muyuz?" 
 
Kışanak’ın, sözlerinin ardından alanda toplananlar, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş politikası izlediğin iddia eder, şöyle dedi: 
 
"Hani başbakanımız Filistin halkını, Filistin’deki çocukları çok seviyor ya, işte bu Başbakan’ın iktidarı döneminde İsrail ile tam 60 tane işbirliği antlaşması imzalandı. İktidarı zamanında Türkiye’de bizim bütçemizden, bizim cebimizden halkın vergilerinden 2.5 milyar doları İsrail’e verdiler. İsrail ne yaptı bu parayla? İsrail’de Filistinli çocukları katletti. İşte bu Başbakan’ın barış konusundaki yaklaşımı budur. Filistin halkına karşı bu iki yüzlü siyasetinin bir faturası da bizedir, Kürt halkınadır. 2.5 milyar dolar İsrail’e ne için verdiler biliyor musunuz halkım. Savaş malzemeleri aldılar, tank aldılar, uçak malzemesi aldılar. Tankları ve savaş uçaklarını modernize ettiler, Heronları, insansız savaş uçaklarını aldılar. İstihbarat için malzeme aldılar. Ne yaptılar onlarl, bu halkın evlatlarını katlettiler, bu halkın evlatları üzerine bomba yağdırdılar.İşte şimdi işte savaş politikalarını tek anlamda barış ve kardeşliği sağlama günü, bunu da sizler başaracaksınız, hep beraber, hep beraber başaracağız."
 
radikal