BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, bugün yaşanan yargı krizinin odağında mevcut darbe anayasasının bulunduğunu söyledi. Kışanak partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, son gelişmeleri değerlendirdi ve özetle şöyle konuştu:

YARGININ SİYASALLAŞMASI: Bu yargı sistemi, İstiklal Mahkemelerinde yüzlerce kişiyi sorgusuz sualsiz idama gönderirken siyasal değil miydi? Bu yargı sistemi, Deniz Gezmiş"i idam ederken siyasal değil miydi? Bu yargı, Erdal Eren"in yaşını büyüterek idam sehpasına gönderirken siyasal değil miydi? Bu yargı sistemi, belediye başkanlarına kelepçe vurarak, cezaevine gönderirken siyasal değil miydi?Bu yargı sistemi 13-14 yaşındaki çocuklara yaşlarının iki katı kadar ceza verirken siyasal değil miydi?

YARGI REFORMU: Bugün "yargı siyasallaşıyor"diye kıyamet koparan CHP, yıllarca yargının bu hukuksuz, ideolojik, taraflı icraatlarını alkışladı. Yine yargının siyasallaşmasından yakınan AKP de, bu yargı sistemi, toplumsal muhalefetin ensesinde boza pişirirken gıkını çıkarmadı. Aydınları, yazarları düşüncelerinden dolayı 301"den yargılayan, hatta bu nedenle Hrant Dink"in katledilmesine yol açan yargıya kimse bir şey demedi. Bütün bunları yapan yargı bağımsızdı ve tarafsızdı da, Erzincan Başsavcısı tutuklandığında mı yargı bağımsızlığını yitirdi? Ya da HSYK, Erzurum Savcısının yetkilerini elinden aldığı için mi yargı bağımsızlığını kaybetti? Eğer şimdi samimi olarak yargının siyasallaşmasından şikâyet eden varsa; bunu değiştirmek isteyen varsa biz her zaman destek vermeye hazırız.