Çaycuma Çok Programlı Lise öğrencisi E.C.K'ya (17) cinsel tacizde bulunduğu, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki adresine ve cep telefonuna cinsel içerikli mesajlar yazdığı öne sürülen muhasebe öğretmeni H.A. (34) tutuklandı.

Eşi de aynı okulda öğretmen olan bir çocuk babası H.A, üçüncü sınıf öğrencisi E.C.K. ile okul çıkışı ve tatil günlerinde zaman zaman pastanede buluşurken, birkaç kez otomobiliyle Zonguldak'a gezmeye götürdü. İddiaya göre, H.A. bu gezilerden birinde öğrencisini dudaklarından öpmeye çalıştı. Göğretmenin, öğrencisine facebook ve cep telefonundan cinsel içerikli mesajlar yazdığı da öne sürüldü. E.C.K, bu durumu yarı yıl tatilinde ailesine anlattı. Baba M.K, bunun üzerine önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ardından Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. H.A'nın cep telefonundan gönderdiği mesajlar da savcılığa delil olarak sunuldu.

"Ruh sağlığı bozuldu" raporu Sömestr tatilinde eşiyle birlikte Almanya"ya tatile giden H.A., Çaycuma'ya dönünce gözaltına alındı. E.C.K, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi amacıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'ne sevk edildi. Ders aralarında sürekli ağladığı belirtilen E.C.K'nın ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi. E.C.K'nın başka öğrencilerle de yakınlık kurmaya çalıştığını öne sürdüğü H.A, tutuklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, adli soruşturma ile birlikte idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek, öğrencinin olayın ardından ailesi tarafından okuldan alındığını ve Zonguldak'taki bir okula kaydının yaptırıldığını söyledi. -DHA